СВЕТЛОСТ СЕ ВРАЋА НА ПОБЕДНИЧКИ КОЛОСЕК: Станојевић запечатио судбину Бојничана

ПУКОВАЦСтадион: ПРЛЕ (Пуковац) Гледалаца: Судија: Аранђел Вељковић (Врање) 8 Жути картони: Малетић и Крстић (Светлост) Стојановић, Станковић, Јовановић, Станишић Данило (Пуста река) Стрелци: Марјановић у 27, Петровић у 82 и Станојевић у 84. минуту за Светлост.

ФК Светлост: А. Илић 7, Перовић 7, Стевановић 7,5, Пешић 7 ( Павловић 6,5) Тонић 8, Николић 7 (Петровић 7), Станојевић 8, Крстић 6, Раимовић 6 (М. Илић 7), Малетић 7,5, Марјановић 7,5.

ФК Пуста река: Станковић 6, Динић 6,5, Петровић 6, Д. Арсић 6, Стојановић 6,5, Петровић 6, Данијел Станишић 6,5, Станковић 7, А. Арсић 6 (Цветковић – ), Јовановић 6,5, Станишић Данило 7.

Играч утакмице: Немања Станојевић (Фк Светлост) 8.

Гости из Бојника данас су остали кратких рукава на стадиону у Пуковцу. Светлост је од старта кренула борбено и већ у 2. минуту имала прилику да са креча поведе, међутим, Дејан Крстић није био присебан те је голман Станковић одбранио тај ударац. Али Светлост није спустила гард већ је кренула још јаче да облеће око гола Бојничана, и награда је стигла у 27. минуту. После прекида на другој стативи нашао се капитен Тонић, који лопту пребацује на прву где је присебни Марјановић само спровео лопту у гол. Тонић је у највећем току меча господарио утакмицом и био продужена рука Драгана Станковића Шимија на терену. Иако у 33-ој години, Тонић ове сезоне у дресу Светлости коју предводи као капитен проживљава нову играчку младост. Својом појавом на терену давао је прекопотребну мирноћу задњој линији и средини терена, која је могла више да се посвети опсади гола Бојничана. Нервозни гости из Бојника, често су у разговорима са судијом губили живце, а домаћин је паметно чекао своју шансу те преко резервисте Петровића повећала на 2:0 у 82. минуту, да би у 84. тачку на меч ставио Немања Станојевић који послужен хируршки прецизном лоптом од стране Стефана Стевановића лако спроводи лопту у мрежу Станковића. Станојевић је уједно био највећа ноћна мора за одбрану гостију, а за вратом је бековима дисао и резервиста Милош Илић који је имао 2-3 изгледне прилике да повећа победу свог клуба. Мирноћу у последњих неколико минута, када су гости покушали прескакањем средине да постигну погодак унео је искусни Сретен Павловић који је заменио повређеног Пешића. Све у свему добра утакмица, у којој је домаћин апсолутно заслужено освојио три бода.
Овом победом Светлост се вратила на 9 позицију и прекинула мини серију без победе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *