Услови коришћења примењују се на садржаје и услуге Добричких интернет новина. Добричке интернет новине имају ауторска права на све садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података, програмерски код).

Коришћењем било ког дела сајта сматра се да су корисници упознати са овим условима, као и да прихватају коришћење садржаја овог портала искључиво за личну употребу и на сопствену одговорност.

Правна и физичка лица могу БЕЗ сагласности Добричких интернет новина да користе текстуални материјал и фотографије, поштујући сва следећа правила:

Интернет сајтови:

• Дозвољено је преузети максимално првих 200 карактера из текста,
комплетан наслов,
• обавезно видљиво навођење извора (Добричке) и комплетног линка (URL) до преузетог текста, непосредно пре или непосредно после преузетог текста,

Телевизија/радио:

• Дозвољено је преузимање комплетног текста уз обавезно навођења Добричких интернет новина као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.

Штампана издања:

• Дозвољено је преузимање комплетног текста уз обавезно навођења Добричких интернет новина као извора информација најмање једном у некој од прве три реченице.
• Уз преузете фотографије на којима се налази знак (watermark), обавезно је навођење Добричких интернет новина као извора.

НАПОМЕНА:

Коришћење материјала уз непоштовање било ког од поменутих правила сматраће се кршењем ауторских права и подлеже законској одговорности.

Добричке интернет новине задржавају право измене, укидања (привременог и трајног) било којег садржаја или услуге на порталу без обавезе претходне најаве.

Линкови на друге веб странице

Линкови ка другим веб сајтовима, који нису власништво Добричких интернет новина, не сматрају се делом сајта и Добричке интернет новине не сносе одговорност за њих.

Заштита приватности

Добричке интернет новине поштују приватност својих корисника и посетиоца сајта.

Податке остављене приликом слања коментара, Добричке интернет новине неће давати на увид трећем лицу.

Корисницима Добричких интернет новине строго је забрањено:

• објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин
• објављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима
• лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица
• објављивање, слање и размена садржаја који су заштићени ауторским правом
• објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане
• свесно објављивање, слање и размена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и/или хардвера и телекомуникационе опреме
• прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника

Добричке интернет новине не одговарају за коментаре посетилаца који су одраз њиховог мишљења.

Друштвене мреже:

У складу са Условима коришћења друштвене мреже Фејсбук (од 15. новембра 2013. године) корисници одговарају за садржину коментара које остављају на Фејсбуку.

Администратори званичне Фејсбук странице Добричке интернет новине уклањају коментаре за које процене да су супротни Условима коришћења. Спорне коментаре грађани могу пријавити путем е-маила dobrickeinfo@gmail.com.

Колумне:

Текстови објављени у рубрици “Колумне” представљају ставове аутора текстова и не могу се сматрати ставом Добричких интернет новина.

Добричке интернет новине не одговарају за ставове изнете у овој рубрици.

Измене услова коришћења

Добричке интернет новине задржавју право измене ових услова коришћења у било ком тренутку.

Добричке интернет новине неће бити одговорне за могуће последице произашле из таквих промена