СВЕТЛОСТ У ГОРЊЕМ ДОМУ: Шимијеви пулени победом окончали јесењи део

Стадион: ФК Јединство (Грделица) Судија: Јован Алексић (Врање) 8 Гледалаца: 10 Жути картони: М. Миленковић, Станковић (Фк Будућност) Перовић, Стевановић (Светлост) Црвени картони: Милошевић, Н. Миленковић (Фк Будућност) Стевановић, Павловић (Светлост) Стрелци: Стојиљковић у 27. за Будућност, Перовић у 15, Станојевић у 65 и 93. минуту за Светлост.

Фк Будућност: Стојиљковић 6,5, Ђокић 6,5, Станковић 6 (Милошевић – ), Благојевић 6, Милић 6,5, Н. Миленковић 5,5, Тошић 7, Петровић 6,5, Ђ. Миленковић 6 (М. Миленковић 6 )  , Н. Стојиљковић 6,5, Станковић 6

Фк Светлост: А. Илић 8,5, М. Илић 7, Стевановић 6,5, Перовић 7, Тонић 8, Николић 7, Станојевић 8, Петровић 7, Раимовић 7 (Д. Илић 6,5,) , Малетић 7,5, Дамњановић 7 (Павловић 6,5)

Играч утакмице: Андрија Илић (Фк Светлост) 8,5

Да је неко понудио пре почетка сезоне изабраницима Драгана Станковића Шимија 22 бода и шест победа мислим да би Бадњевчани тај поклон оберучке прихватили. Овако, пошто у фудбалу нема ништа џабе, и све мора да се заради, Шимијеви пулени су морали да пређу дугачак пут у ових 15 јесењих кола како би имали добру бодовну залиху пред зимску паузу. Није кренуло бајно, три пораза у уводна четири кола наговештавала су прошлогодишњу канонаду, али је онда искусни стратег Светлости показао зашто је једно од најреномиранијих фудбалских имена и попут феникса издигао екипу из пепела и усидрио је на 8. место Зоне Југ. У мечу  којим су спустили завесу на јесењи део првенства Светлост је на стадиону у Грделици савладала екипу Будућности из Орашја. Светлост је у првом делу имала више од игре, а то је показао маестралним лоб ударцем са преко 50 метара Василије Перовић када је директним ударцем на гол матирао истрчалог Стојиљковића. На 1:1 у 27. минуту поравнао је из једанаестерца голман домаћих Стојиљковић који се тиме искупио за грешку. Најбољи актер данашњег сусрета 18-годишњи чувар мреже гостију Андрија Илић је у 44. минуту одбранио зицер нападачу домаћих, и оставио егал резултат на крају првог дела. Други део почео је жестоко, а домаћи су имали иницијативу од 15 минута, када је поново до изражаја дошао Илић. Светлост је на 1:2 повећала у 65. минуту, када је после оправдано досуђеног пенала над Раимовићем, Немања Станојевић био прецизан. У 89. минуту на сцену поново ступа млађани Илић, када су сви већ видели лопту у мрежи и резултат 2:2, Андрија Илић је пантерским скоком у стилу Андреа Тер Штегена извукао лопту из рашљи и тиме распршио све наде домаћих да могу до изједначења. Тачку на и ставио је најефикаснији појединац Светлости ове јесени Немања Станојевић који је после једног пресеченог додавања гостију контру претворио у соло акцију, прошао Стојиљковића и лопту спровео у небрањену мрежу за 1:3. Станојевић је постигао тада 7 гол, и донео својој екипи 22 бод ове сезоне и показао зашто је на почетку сезоне најављен као озбиљно српсколигашко име. Треба истаћи маестралну партију свих појединаца Светлости а највише капитена Тонића, који је уз млађаног чувара мреже Андрије Илића најчвршћи стуб екипе Драгана Станковића.
Поред горе поменутих треба истаћи тактички перфектну утакмицу левог бека Милоша Илића, који је полусезону завршио без иједне јавне опомене, као и деби од старта 17-годишњег Луке Дамњановића који је показао да у будућности Бадњевац може озбиљно да рачуна на њега.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *