СНС у Житорађи одржао конференцију за штампу

У просторијама СНС-а у Житорађи данас је одржана конференција за  медије, на којој је говорио председник општине Иван Станојевић. Тема данашњег обраћања било је улагање локалне самоуправе у Дом здравља Житорађа. Наиме, у ову установу је недавно допремљен, уз помоћ Владе апана, ултразвучни апарат, а недавно Дом здраља Житорађа је богатији  и за три ЕКГ апарата. Како каже Станојевић поред медицинске опреме, ради се и на уредјењу амбијента, као и замени инвентара у овој здравственој установи.

Иначе локална власт је ове године,  уложила значајна средства у обнову инвентара и изглед зграде, како би здравствену заштиту учинила бољом, ефикаснијом и приступачнијом.

За уређење рентген сале уложено је 5 милиона динара, а за ново санитетско возило 6 милиона динара. А поред већ поменутог ултразвучног, обезбеђена су ових дана и три нова ЕКГ апарата, а сва ова опрема има вредност од 44 хиљаде евра. Такође,  урађена је и фасада зграде, из сопствених средстава- рекао је Станојевић.

Према његовим речима у плану је да се и у наредном периоду врше значајна улагања у ову здравствену установу, те ће наредне године бити набавЉено једно путничко возило за потребе ове здравствене установе, а наставиће се и са сређивањем просторија.

Александар Станковић директор Дома здравља је истакао да ће улагања општине Житорађа у ову здравствену установу допринети бољем квалитету услуга али и боље поверење грађана у рад запослених и целокупне установе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *