Болесном дечаку Максиму из Белотинца потребан новац за лечење (СМС на 5757)

Хуманитарна акција прикупљања средстава за једноипогодишњег становника нашег краја Максима Миленковића из Белотинца, који је тешко болестан, и даље траје, а њени организатори још једном позивају све хумане људе да је подрже, како би мали Максим 18. октобра могао да оде у Турску на неопходне прегледе, ради постављања дијагнозе и предузимања мера за даље лечење.

Овај мали борац, подсетимо, са свега месец и по дана живота имао је прве здравствене проблеме. Тада је добио епи напад, што је довело до великих потешкоћа у његовом даљем развоју. Максим се храни помоћу гастро-стоме, не може самостално да држи главу, да седи, отвара очи, не користи екстремитете и не може да говори. До сада је био хоспитализован у Дечјој клиници у Нишу, где су обављена испитивања, а касније је лечен и у Дечјој клиници у Тиршовој у Београду. Сада су неопходни нови прегледи у Турској у циљу процене и консултација неурохирурга са клинике „Ацибадем“ у Истанбулу, ради припреме за операцију. Само ти прегледи коштају 2.150 евра, док је са трошковима одласка и повратка, као и боравка ове породице у Турској, потребна још већа цифра, још око хиљаду евра.

Саша Миљковић из Белотинца активно се укључио у прикупљање средстава за лечење малог Максима, у договору са родитељима овог дечака, те је још једном путем Радио Копријана упутио апел појединцима, али и предузећима и установама, свима који су у могућности, да помогну и донирају новчана средства за прегледе и лечење овог дечака. – Има хуманих људи који су донирали средства, али је ипак прикупљења само око половина новца. Зато још једном апелујем на све људе добре воље да издвоје колико могу. Слањем СМС поруке у којој пише Максим Миленковић на број 5757 донираћете 100 динара по поруци за Максимово лечење. Ова мала свота некоме не значи много, али је велика помоћ болесном Максиму. Такође, средства се могу уплатити и на девизни или динарски рачун (пише на насловној фотографији).

Новац је, подсетимо још једном, потребно прикупити до половине овог месеца, јер Максим са родитељима 18.октобра путује у Турску.

Ј.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *