Противградна заштита општине Мерошина спремно дочекује сезону

За пет противградних станица на територији општине Мерошина, средствима из буџета обезбеђено 70 ракета, чија је вредност преко 2,2 милиона динара. Из Службе противградне заштите апелују и на околне општине да обезбеде довољан број ракета за одбрану од градоносних облака.

„Свака од 5 ракетних станица располаже са 18 до 20 ракета. 70 ракета је обезбедила општина, а по 5 смо добили од Републичког хидро-метеоролошког Завода. Никада нисмо спремније дочекивали сезону противградне заштите„- каже за Мерошинске Вести дипломирани инжењер пољопривреде Зоран Јовић, стручни сарадник у одељењу привреде.

Он апелује и на остале општине, да по угледу на нашу, обезбеде довољан број ракета како би небо над Мерошином било заштићено од градоносних облака, а усеви сачувани.

У свакој ракетној станици организована су дежурства, два обучена стрелца дежурају 24 сата.

„На време и са довољним бројем ракета спремно дочекујемо противградну сезону ове године. Општина је за ту намену обезбедила довољан број ракета и обучених стрелаца, који ће штитити засаде у нашој Општини. Преко 2,2 милиона динара је вредност ракета, али ће њихова употребна вредност бити далеко већа, уколико успемо да сачувамо засаде, јер смо ми превасходно пољопривредна општина„-истиче Саша Јовановић, председник општине Мерошина.

Систем противградне заштите општине Мерошина, ове године требало би да обезбеди заштиту овогодишњег рода вишње и осталих пољопривредних култура и омогући богате приносе домаћинствима.

Аутор текста и фото; Душан Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *