ПРИЧА О ПОЗОРИШТУ

Поводом Васкршњих дана Основна школа Топлички Хероји у Житорађи и Народна библиотека Житорађа организовале су данас од 12 часова одигравање позоришне представе “Прича о позоришту”.

У пуној сали дома културе у Житорађи независна позоришна трупа из Лесковца коју предводи глумац  Драгослав Гиле Бранковић се преставила комедијом за децу. Аутор и глумац Гиле је направио интерактивну музичко сценско артистичку позоришну представу. Комедија која упознаје публику са основама позоришта. Публика-деца су са одушевљењем прихватила понуђени перформанс и дали допринос активним учешћем у самом извођењу.

Поред Драгослава Бранковића у представи се појављују професор музике Страхиња Николић и артиста Дејан Митровић, сви из Лесковца.

Драгаослав Гиле Бранковић глумац и сценариста из Лесковца је познат широј јавности по представама “Дунђер” и “Црвен Бан је бан” где је сценариста а глумио је са Богољубом Митићем Ђошом, са којим је још радио и представу “Ђоша и Тоша”. Драгослав Бранковић је написао и серијал представа “Смех као лек” и глумио је у серији Драгослава Лазића “Академци”.

Драгослав Гиле Бранковић је за наш портал данас рекао;

Често сам гост у општини Житорађа и увек ми је изнова драг долазак. До сада сам имао неколико наступа и то у Пејковцу, Доњем Црнатову, Речици и Житорађи. То су били наступи у школама за најмлађу публику.

Такође сам заједно са покојним Ђошом долазио два пута у Житорађу са представама “Дунђер”  и “Ђоша и Тоша”. Такође се сећам тадашњих лудих гостовања у радијским емисија на радију Житорађа.

Сценарио за данашњу представу сам ја писао и драго ми је да деца са одушевљењем прихватају овакав вид презентације и забаве где и ону активно учествују, јер је то један од начина да им се одржи пажња. 

Портал Добричке интернет новине је договорио ексклузиван интервју са антологијским видео снимцима глумца Драгослава Гилета Бранковића који ћемо објавити почетком априла.

Фотографије са данашње представе “Прича о позоришту” у Житорађи

*ЗАБРАЊЕНО СВАКО ПРЕУЗИМАЊЕ ТЕКСТА ИЛИ ФОТОГРАФИЈА БЕЗ ОДОБРЕЊА РЕДАКЦИЈЕ ИЛИ АУТОРА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *