Рукомет у Житорађи цвета на свим пољима

Сигурно је да реченица ”Мало место, велики рукомет” у хронологији Мирољуба Миће Вулића ”50 ГОДИНА РУКОМЕТА У ЖИТОРАЂИ” није случајна. То нам спортски колектив ове екипе показује из дана у дан. У сениорској конкуренцији и мушкарци и девојке су први у својим такмичењима, млађе селекције нижу победе широм југо-источне Србије, а да у Житорађу стижу неки нови клинци имали смо прилике да се уверимо јуче. На јучерашњем тренингу су тренери млађих селекција Миомир Маљевић, Бора Стаменковић и Топлица Денић окупили су око 100 полазника рукометне школе Житорађа која тренутно ради у Житорађи и Пејковцу. У питању је генерација деце рођених 2005 и млађи, а из рукометног клуба кажу да су у питању талентована деца за спорт, и сигурно је да су многи од њих будућност овог клуба.
Како су објавили на фејсбуку, управа клуба не намерева да стане на овоме већ се планира да се школа рукомета оформи и у Лукомиру и Црнатову, како би и та деца добила шансу да пре свега расту и развијају се правилно, а потом да развијају своје спортске вештине и све што овај спорт може да понуди.
Из клуба поручују да им воље и жеље не мањка у раду са децом, а на деци је да настоје да остваре што веће успехе у будућности. Из клуба поручују да не брину за будућност, и да добри резултати у свим селекцијама нису случајност. Из клуба су се захвалили родитељима деце из Пејковца који су довели своју децу јуче у Житорађу и омогућили једно овако лепо вече у Спортској хали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *