Нов амбијент у Дому за стара и инвалидна лица у Дољевцу

У дворишту Дома за стара и инвалидна лица у Дољевцу завршена је фонтана. Корисници ће сада моћи да уживају у прелепом амбијенту и проводе слободно време у летњиковцу око којег је изграђена фонтана. Како каже директор ове установе Дејан Радовановић труде се да створе што боље услове за смештај и негу корисника, зато су у протеклом периоду акценат ставили на комплетно уређење дворишта Дома. Он додаје да су у  последњих годину дана знатно су побољшани услови за смештај корисника. Уређене су унутрашње просторије, замењен је котао за грејање, а решен и проблем вентилације у просторијама за прање и сушење веша као и у кухињи. Такође, прошле године купљено је девет нових електричних кревета са комплетном пратећом опремом, а ове године обезбеђена су средства за набавку још десет електричних кревета. У наредном периоду се надају да ће обезбеди средства за уградњу соларних панела чиме би доста уштедели на рачунима за утрошену електричну енергију.

  • Ове године планирали смо изградњу фонтане у склопу летњиковца и то смо успешно завршили. Радове смо финансирали из сопствених средстава. Имамо још планова које желимо да ускоро реализујемо ичиме би смо амбијент наших корисника учинили што пријатнијим- рекао је Радовановић у изјави за радио Копријан.
Фонтана у дворишту Дома за стара и инвалидна лица у Дољевцу

Колико ће бити урађено и које планове ће реализовати зависи од новчаних средстава, јер како каже Радовановић, амбиције су велике, а средства ограничена.

  • Ми смо у овој години, поред завршетка фонтане у склопу летњиковца, планирали и изградњу забавно-рекреативног центра за наше кориснике. Овај центар би био површине 30 метара квадратних, где би били смештени кавези у којима би смо чували украсну живину и мање животиње. О њима би, уз нашу помоћ, бринули корисници Дома. Такође, планирана је и изградња прилазних стаза до овој објекта- истакао је Радовановић.

Ове године планирана је реконструкција крова на згради Дома за смештај старих и инвалидних лица, али и реконструкција крова на летњиковцу. Највећи проблем тренутно представљају велики рачуни за утрошену електричну енергију.

  • Месечни рачун за утрошену електричну енергију износи од 250.000 до 300.000 динара, што на годишњем нивоу износи близу 3 милиона динара. То је велики издатак из нашег буџета и ми се трудимо да на неки начин смањимо потрошњу. Први корак ка уштеди је да смо кренули са израдом пројекта за намештање соларних панела. Уградњом би смо доста уштедели и тај новац би смо могли да искористимо за друге пројекте и намене- истакао је директор Радовановић.

План је да преко соларних панела буде повезан бојлер који је капацитета око 3 тоне чији загревање највише повећава рачун за електричну енергију.

Пројекат је у завршној фази израде, али новца за уградњу тих панела тренутно нема у буџету ове установе, па се надају да ће средства обезбедити преко ресорног министарства.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *