Маскенбал предшколаца у Дољевцу у петак 31. маја

Припреме за маскенбал у организацији предшколске установе “Лане” из Дољевца улазе у завршну фазу, тако да ће у петак 31. маја, 210 малишана из свих предшколских, као и неколико мешовитих група продефиловати дољевачким улицама. Слоган овогодишње манифестације је „Позвао је мај све бубе на чај“, што значи да ће овдашњи малишани бити костимирани у пчелице, бумбаре, мраве, бубамаре и многе друге инсекте, као и у шарено цвеће које краси поља, место окупљања ових буба. Данас су иначе, деца са својим васпитачицама имала генералну пробу у Јавној библиотеци у Дољевцу.

Дефиле учесника маскенбала, 32. по реду, кренуће у петак већ устаљеном маршутом од зграде вртића у Дољевцу до Јавне библиотеке у 10:30 часова. За то време деоница пута кроз централну дољевачку улицу биће затворена за саобраћај, око пола сата.

Програм проткан игром, шаренилом костима и радосном дечјом грајом, почиње у 11 часова у великој сали библиотеке, а маскенбал се одржава уочи 32.годишњице предшколске установе „Лане“ 01. јуна.

Наиме, предшколско васпитање деце у општини Дољевац почело је, сада већ давне 1971.године, када је отворена прва васпитна група, која је била је формирана при ОШ у Дољевцу и то је била генерација 1966/1967. год. Сада ова установа за боравак и образовање најмлађих броји 15 група, а нову школску 2019/2020. годину дочекаће у два нова објекта у Дољевцу и Пуковцу.

Иначе, поред маскенбала вртић током месеца јуна планира још две манифестације, које су први пут организоване прошле године, Плесне игре и Спортске игре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *