Мирољубу Мићи Вулићу Петровданска повеља поводом славе општине Житорађа

Српска православна црква и њени верници данас обележавају Петровдан,а овај празник се нарочито свечано обележава у Житорађи, као слава те општине. Програм поводом прославе почео је већ у току пре поднева одржавањем литургија, обраћањем руководства општине и доделом признања. Петровданска повеља уручена је ове године Мирољубу Мићи Вулићу за изузетан допринос развоју културе, очувању традиције и допринос у промоцији општине Житорађа.

Мирољуб Мића Вулић, је био и остао, како је данас речено приликом уручења признања алфа и омега културе у општини Житорађа, дугогодишњи директор Предшколске установе и Дома културе, одличан писац, фотограф, спортиста, запажен и успешан у рукомету и и фудбалу, познати спортски руководилац и радник у култури. Мирољуб Мића Вулић, непосредно по добијању признања говорио је за портал Добричке. – Данас је за мене врло посебан и радостан дан, с обзиром на то да сам добио ово признање које ми много значи и то баш на рођендан. То ми је подстрек више да наставим да дајем свој допринос у развоју краја у којем живим. Вулић је иначе иницирао и организовао читав низ разних културних манифестација које су биле врло радо прихваћене и посећене попут “Сусрета села”, “Првог гласа Добрича”, “Аутора писане речи општине Житорађа”. Добитник је Златне значке Културно-просветне заједнице Србије за несебичан, предан и дуготрајан рад и допринос у ширењу културе. Написао је књиге “Фудбалски клуб Задругар Житорађа” , “Разгледница општине Житорађа”, “Завичајна надахнућа”, “50 година рукомета у Житорађи”, као и најновије, јединствено дело на овим просторима “Добричко перо” која сублимише све писце из Добрича и то њих 98. –Звучи невероватно да ова мала средина има толико аутора, али их има и сви они нашли су своје место на преко 300 страница моје најновије књиге, додаје Вулић.

Иначе, Петровданске захвалнице и похвалнице уручене су данас и заслужним установама и појединцима, а међу њима су најбољи ђаци основне и средње школе у Житорађи, спортисти, установе и појединци заслужни за привредни развој ове општине и допринос развоју културне сцене и промоције тог краја. Петровданску плакету Општина Житорађа доделила је ове године Стамену Миловановићу за изузетан допринос развоју културе и писане речи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *