Dom zdravlja Žitorađa među dobitnicima Svetosavskih priznanja

U prokupačkom Domu kulture održana je Svetosavska akademija, na kojoj je načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković uručio Svetosavsku zahvalnicu Domu zdravlja Žitorađa za zasluge u borbi protiv kovida 19. Zahvalnicu je na svečanoj ceremoniji primio direktor ove zdravstvene ustanove Aleksandar Stanković. Svetosavska povelja, koju svake godine tradicionalno dodeljuje Toplički upravni okrug, ove godine pripala je Kovid odeljenju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju.

Načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković istakao je tom prilikom da su lekari i medicinsko osoblje u kovid ambulantama pri domovima zdravlja u Prokuplju, Blacu, Kuršumliji i Žitorađi  pokazali izuzetan rad i požrtvovanje u vreme pandemije virusa korone i zato su oni ove godine i nosioci Svetosavskih zahvalnica.

Pored Svetosavske povelje, Toplički upravni okrug dodelio je i zahvalnice, koje su ovaj put pripale kovid ambulantama domova zdravlja u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji.

  • U borbi protiv ovog opakog virusa, značajnu i veoma važnu ulogu imale su i prijemno-trijažne ambulante, koje su najpre primale i pregledale pacijente, a potom ih prema proceni doktora, upućivale na daLje lečenje u prokupačku Bolnicu. U ime Komisije koja je odlučivala o ovogodišnjim laureatima Svetosavske povelje i Svetosavske zahvalnice, još jednom potvrđujem da su ova priznanja sasvim zasluženo otišla na prave adrese,naglasio je načelnik MiLJković.

Svetosavskoj akademiji, koju organizuje Toplički upravni okrug u sali Doma kulture uz poštovanje svih epidemioloških mera, prisustvovali su predstavnici Grada Prokuplja, opština Žitorađe, Blace i Kuršumlije, vojske, policije, predstavnici sveštenstava i prokupačkih škola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *