Дом здравља Житорађа међу добитницима Светосавских признања

У прокупачком Дому културе одржана је Светосавска академија, на којој је начелник Топличког округа Златан Миљковић уручио Светосавску захвалницу Дому здравља Житорађа за заслуге у борби против ковида 19. Захвалницу је на свечаној церемонији примио директор ове здравствене установе Александар Станковић. Светосавска повеља, коју сваке године традиционално додељује Топлички управни округ, ове године припала је Ковид одељењу Опште болнице „Др Алекса Савић“ у Прокупљу.

Начелник Топличког округа Златан Миљковић истакао је том приликом да су лекари и медицинско особље у ковид амбулантама при домовима здравља у Прокупљу, Блацу, Куршумлији и Житорађи  показали изузетан рад и пожртвовање у време пандемије вируса короне и зато су они ове године и носиоци Светосавских захвалница.

Поред Светосавске повеље, Топлички управни округ доделио је и захвалнице, које су овај пут припале ковид амбулантама домова здравља у Прокупљу, Блацу, Житорађи и Куршумлији.

  • У борби против овог опаког вируса, значајну и веома важну улогу имале су и пријемно-тријажне амбуланте, које су најпре примале и прегледале пацијенте, а потом их према процени доктора, упућивале на даЉе лечење у прокупачку Болницу. У име Комисије која је одлучивала о овогодишњим лауреатима Светосавске повеље и Светосавске захвалнице, још једном потврђујем да су ова признања сасвим заслужено отишла на праве адресе,нагласио је начелник МиЉковић.

Светосавској академији, коју организује Топлички управни округ у сали Дома културе уз поштовање свих епидемиолошких мера, присуствовали су представници Града Прокупља, општина Житорађе, Блаце и Куршумлије, војске, полиције, представници свештенстава и прокупачких школа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *