”ZAJEDNO 027” JOŠ JEDNOM POKAZALA VELIKO SRCE: Ratnom veteranu iz Studenca stigla pomoć

STUDENAC – Na fejsbuku je ovih dana postala aktuelna vest o Žarku Nikoliću (44), učesniku rata 1999. godine, koji živi na rubu egzistencije, i koji je maltene nesposoban za rad od posledica izazvanih ratom. Pored psihičkih problema, koje Žarko ima kao izrazito posledicu rata, on ima srčane probleme, pritisak, vrtoglavice. Živi sam u trošnoj porodičnoj kući pravljenoj od blata, i bez primanja. Na njegov vapaj za pomoć odazvala se još jednom grupa mladih humanitaraca sačinjena od momaka i devojaka iz Topličkog i Nišavskog okruga.
Danas smo u Studencu obišli Žarka Nikolića, i videli ono u šta nismo verovali, a to je, da čovek može da živi u 21. veku u ovakvim uslovima. Na njegov poziv za pomoć odazvao se moj lični prijatelj i član naše humanitarne grupe ”ZAJEDNO 027” Strahinja Stanković, koji živi i radi u Norveškoj. Obezbedili smo uz pomoć Strahinjine donacije, hranu, lekove, i sve te manje potrešbštine koje će privremeno rešiti Žarkovo egzistencijalno pitanje. Međutim, ovo nije dovoljno, i ovde ne smemo da stanemo jer je ovom čoveku svakojaka pomoć prekopotrebna. – kaže nam Miša Momčilović jedan od članova grupe ”ZAJEDNO 027” .
Kako kaže, ovo nije prvi put da ova grupa mladih ljudi pomaže najugroženijima. – Naša grupa postoji od oktobra prošle godine, i osnovana je na ideju mog prijatelja i uspešnog teniskog trenera Nenada Ljubisavljevića, koji živi i radi u Kini inače rođenog Prokupčanina. Pomogli smo za ovih nekoliko meseci postojanja 7 ili 8 porodica, sa osnovnim potrebštinama. Grupa broji 10-ak članova, a svako je kod nas dobrodošao ko hoće i voli da pomaže drugima. – objašnjava Miša.
Svi zainteresovani da se uključe u rad humanitarne grupe ”ZAJEDNO 027” mogu to učiniti putem instagrama, preko zvaničnog profila ove grupe, a ko hoće da pomogne Žarku to može učiniti na žiro račun 205-9011007557889-27 ŽARKO NIKOLIĆ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *