”ЗАЈЕДНО 027” ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛА ВЕЛИКО СРЦЕ: Ратном ветерану из Студенца стигла помоћ

СТУДЕНАЦ – На фејсбуку је ових дана постала актуелна вест о Жарку Николићу (44), учеснику рата 1999. године, који живи на рубу егзистенције, и који је малтене неспособан за рад од последица изазваних ратом. Поред психичких проблема, које Жарко има као изразито последицу рата, он има срчане проблеме, притисак, вртоглавице. Живи сам у трошној породичној кући прављеној од блата, и без примања. На његов вапај за помоћ одазвала се још једном група младих хуманитараца сачињена од момака и девојака из Топличког и Нишавског округа.
Данас смо у Студенцу обишли Жарка Николића, и видели оно у шта нисмо веровали, а то је, да човек може да живи у 21. веку у оваквим условима. На његов позив за помоћ одазвао се мој лични пријатељ и члан наше хуманитарне групе ”ЗАЈЕДНО 027” Страхиња Станковић, који живи и ради у Норвешкој. Обезбедили смо уз помоћ Страхињине донације, храну, лекове, и све те мање потрешбштине које ће привремено решити Жарково егзистенцијално питање. Међутим, ово није довољно, и овде не смемо да станемо јер је овом човеку свакојака помоћ прекопотребна. – каже нам Миша Момчиловић један од чланова групе ”ЗАЈЕДНО 027” .
Како каже, ово није први пут да ова група младих људи помаже најугроженијима. – Наша група постоји од октобра прошле године, и основана је на идеју мог пријатеља и успешног тениског тренера Ненада Љубисављевића, који живи и ради у Кини иначе рођеног Прокупчанина. Помогли смо за ових неколико месеци постојања 7 или 8 породица, са основним потребштинама. Група броји 10-ак чланова, а свако је код нас добродошао ко хоће и воли да помаже другима. – објашњава Миша.
Сви заинтересовани да се укључе у рад хуманитарне групе ”ЗАЈЕДНО 027” могу то учинити путем инстаграма, преко званичног профила ове групе, а ко хоће да помогне Жарку то може учинити на жиро рачун 205-9011007557889-27 ЖАРКО НИКОЛИЋ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *