ПЕЈКОВАЦ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ЖИТОРАЂИ: Комшијски дерби сасвим заслужено Добричу

ПЕЈКОВАЦСТАДИОН: Грбавица (Пејковац) СУДИЈА: Аранђел Вељковић (Врање) 7,5 ГЛЕДАЛАЦА:ЖУТИ КАРТОНИ: Станисављевић, Ђорђевић (ФК Добрич) Марјановић, Ваљаревић (ФК Житорађа) СТРЕЛАЦ: Марковић у 55. мин за Добрич.

ФК Добрич: Вељковић 7,5, Крстић 8, Ђорђевић 7, Станисављевић 7, Младеновић 7,5, Веселиновић 7,5, Стојановић 6,5, Славковић 7 (Станковић – ), Милошевић 7 (Мар. Грујић – ) Мил. Грујић 7, Станојевић 6,5 (Марковић 7)

ФК Житорађа: Антонијевић 6,5 Јовановић 6,5, Ваљаревић 5, Стојановић 5,5, Динић 5,5, Стефановић – (Дамњановић 5,5,) Митић 5,5, Тодоровић 7, Марјановић 6, Станковић 5,5, Аврамовић 6.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Марко Крстић (Фк Добрич) 8

У дербију 17. кола Зоне Југ, на свом терену у Пејковцу претпоследња екипа Добрича дочекала је фаворизовану Житорађу, и на крају сасвим заслужено славила узевши скалп фавориту. Од самог старта видело се веће хтење код изабраника Игора Цакића, који је у овом мечу у сваком сегменту игре добио свог колегу Милошевића са друге стране. Житорађа је просто у данашњи меч ушла са приступом као да је он већ добијен. Ту лагодност и опуштеност у игри користили су домаћи, који су били максимално мотивисани. Пејковац је већ у уводних 20 минута имао две пречке и још једну шансу, док је Житорађа први пут озбиљније припретила око тридесетог минута преко Митића када је луцидни Вељковић у паду успео да одбрани, и други пут преко Тодоровића када је опет његов ударац зауставио Вељковић.
Треба посебно напоменути да су данас једино оправдали очекивања код гостију Тодоровић, од кога је све кретало и донекле Јовановић, који је за несрећу као директног ривала имао Крстића, који је одиграо утакмицу живота. Рана повреда Стефановића, само је још више продубила безидејност у игри гостију, а осоколила домаћина да крене у опсаду гола Антонијевића.
Код домаћина треба истаћи поред Крстића, и Младеновића и Веселиновића, који су током целог меча господарили одбраном. Могао је Пејковац и да увећа своју предност још неколико пута, а најизгледније шансе за то је имао нападач Милошевић чија је два пројектила са преко 30 метара у последњим секундама одбранио Антонијевић.
На крају, стиче се утисак сасвим заслужена победа домаћина, и подстицај да наставе са оваквим издањима у даљем току првенства, а гостима опомена да се фудбал игра 90 минута, и да улога фаворита нема баш превелики значај на терену.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *