POČELA NEDELJA CRVENOG KRSTA U ŽITORAĐI

Crveni krst Žitorađa, kao deo Crvenog krsta Srbije, period od 8. do 15. maja obeležava kao Nedelju Crvenog krsta, a 8. maj kao Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Andri Dinan, osnivač ove najstarije i najveće humanitarne organizacije rođen je upravo 8. maja 1828. godine. Zbog toga je juče, obeležavanjem ovog dana, svečano započela Nedelja Crvenog krsta u Žitorađi.

Tema Svetskog dana Crvenog krsta je „Ljubav“, sa ciljem da se proširi upravo ljubav i podrška javnosti prema Crvenom krstu.

Tradicionalni svečani prijem volontera Crvenog krsta u Žitorađi posetio je Miroljub Mitrović, član Upravnog odbora Crvenog krsta i Živko Nikolić, predsednik narodnog odbora Crvenog krsta Žitorađa. Predstavnici muzičke grupe „Fortuna bend“ iz Žitorađe, uz simbolične poklone ostavili su poruku da će i dalje biti uz Crveni krst kao volonteri i pružiti svu pomoć kada to bude potrebno.

Predstavnici Crvenog krsta prisustvovali su i na Festivalu ”Bez muke do nauke” koji po sedmi put organizuje Srednja škola Žitorađa, sa brojnim izlagačima sa područja opštine i okoline. Tako redak i značajan festival održava se u Sportskoj hali u Žitorađi.

“Biće još puno toga u toku naredne nedelje, a jedna od naših akcija je i ona pod imenom ”Paket za novorođenu bebu”. Želimo da se što više dece rodi u ”Nedelji Crvenog krsta”-istakao je sekretar Crvenog krsta, Života Milenković.

Ovaj datum je prilika da se skrene pažnja javnosti na snagu i veličinu globalne mreže Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, kao i na sav doprinos zaposlenih i volontera.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *