Основан Народни покрет Србије

У суботу 11. маја у Нишу је основан Народни покрет Србије, а на челу овог покрета је  Ненад Стоиљковић из Малошишта. Како је рекао Стоиљковић оснивање Народног покрета Србије је “почетак стварања једне нове народне снаге“.

„Суштина овог покрета је покушај да се створи алтернатива, како  власти коју имамо, тако и опозиције удружене у  Савез за Србију. Позвао сам представнике  Демократске странке Србије, народне посланике  Срђана Нога и Зорана Радојичића и представнике разних удружења и  опозиционих партија у Нишу, Нишке иницијативе, Заветника, све оне који се залажу за стварне а не козметичке промене  које заговара Савез за Србију, и чији је циљ да се се поново врате они који су некада били на власти“.

Председник УО покрета, Ненад СтојиЉковић обратио се на отварању званицама и новинарима, упознајући их с идејама и програмом Покрета. Отварању су присуствовали повереници и председници неколико политичких партија, синдиката, удружења радника, пензионера, бораца, мањинских заједница, савеза, покрета…града Ниша, али и високих функционера одређених патриотских опција на републичком нивоу.

Народни покрет Србије није оријентисан десно или лево, није наклоњен партијама владајуће коалиције нити било којој опозиционој опцији, али није ни против било које добре иницијативе која је на корист државЉана РС. Време је да се енергија усмери на успоставЉање владавине права, учвршћивање институција, на борбу против фактора који са стране утичу рушилачки, а не на сукобЉавање политичких противника, закључио је Стоиљковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *