”Без муке до науке” седми пут данас у Житорађи

Већ седму годину заредом Средња школа у Житорађи организује фестивал науке. Под слоганом ”Без муке до науке” учесници фестивала које чине ученици домаће школе, као и многобројни гости из других школа и факултета, су на најразличитије начине упутили присутне посетиоце у магичан свет науке. Овогодишњи фестивал отворио је Марко Миленковић, државни секретар у Министарству  просвете, а отварању је присуствовао и Иван Станојевић председник општине Житорађа.
Директорка Средње школе у Житорађи Милица Андрејев изјавила је да је ово својеврсан бренд Средње школе у Житорађи.
Седми пут организујемо фестивал науке у нашој школи, ове године због много учесника се налазимо у Спортској хали у Житорађи, за разлику од претходних година. Синоћ смо у Дому културе имали отварање фестивала, где су гостовали професори са ПМФ-а, као и доктори наука у пензији, и наши ученици који су били научници у својој кожи. – рекла је за наш портал директорка Андрејев.

Такође, по први пут је на фестивалу науке презентован и планетаријум: Ове године смо у сарадњи са Центром за промоцију науке организовали промоцију планетаријума, где се пуштају пројекције на сваких пола сата и 50 ученика може да присуствује томе.  – објаснила је директорка Средње школе, која додаје да је фестивал науке један од најбољих начина за промоцију школе, и да се тако најбоље потврђује квалитет школе. :  Мислим да је ово најбољи начин за промоцију наше школе, кад неко дође и види шта све може да понуди једна школа.

Из године у годину, фестивал науке бележи рекордне посете што је био и случај са овогодишњим фестивалом. Из школе поручују да ће наставити са фестивалом и наредних година.

Фото: Душан Илић – Фото студио ”Ђенка”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *