ПОЧЕЛА НЕДЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА У ЖИТОРАЂИ

Црвени крст Житорађа, као део Црвеног крста Србије, период од 8. до 15. маја обележава као Недељу Црвеног крста, а 8. мај као Међународни дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

Андри Динан, оснивач ове најстарије и највеће хуманитарне организације рођен је управо 8. маја 1828. године. Због тога је јуче, обележавањем овог дана, свечано започела Недеља Црвеног крста у Житорађи.

Тема Светског дана Црвеног крста је „Љубав“, са циљем да се прошири управо љубав и подршка јавности према Црвеном крсту.

Традиционални свечани пријем волонтера Црвеног крста у Житорађи посетио је Мирољуб Митровић, члан Управног одбора Црвеног крста и Живко Николић, председник народног одбора Црвеног крста Житорађа. Представници музичке групе „Фортуна бенд“ из Житорађе, уз симболичне поклоне оставили су поруку да ће и даље бити уз Црвени крст као волонтери и пружити сву помоћ када то буде потребно.

Представници Црвеног крста присуствовали су и на Фестивалу ”Без муке до науке” који по седми пут организује Средња школа Житорађа, са бројним излагачима са подручја општине и околине. Тако редак и значајан фестивал одржава се у Спортској хали у Житорађи.

“Биће још пуно тога у току наредне недеље, а једна од наших акција је и она под именом ”Пакет за новорођену бебу”. Желимо да се што више деце роди у ”Недељи Црвеног крста”-истакао је секретар Црвеног крста, Живота Миленковић.

Овај датум је прилика да се скрене пажња јавности на снагу и величину глобалне мреже Црвеног крста и Црвеног полумесеца, као и на сав допринос запослених и волонтера.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *