ЖИТОРАЂАНКЕ СИЛОВИТЕ: Бартошићева водила Житорађу до победе

У мечу првог кола Прве лиге Исток за рукометашице, Жрк Житорађа је на свом паркету савладао ослабљену екипу Хајдук Вељка из Неготина резултатом 35:9 (18:2) !
Од самог старта Житорађанке су показале зашто важе за прве фаворите у лиги а у прилог томе говори податак да је први гол Житорађа примила тек у 18. минуту меча.
Руку на срце, гошће из Неготина биле су ослабљене неиграњем 3 стандардне играчице, међутим то не умањује квалитет игре Житорађе.
Најбољи актер вечерашњег меча била је свакако Јована Бартошић најзвучније име у овој лиги, која је свој повратак у српски рукомет обележила са 14 погодака.
Ушли смо максимално озбиљно у меч, и од самог старта знали смо шта смо хтели. Победа резултатски, чини се, лако остварена, међутим морали смо поштено да зарадимо ову разлику вечерас, која је плод наше чврсте одбране, и добре транзиције у полуконтрама.  – прокоментарисао је кратко вечерашњу утакмицу стратег Житорађанки, Владимир Антанасковић.
Код гошћи најагилнија је била капитен Биљана Бећирић која је постигла 5 од 9 погодака Хајдук Вељка.
Уз Бартошићеву истакла се и још једна придошлица, Наталија Станковић која је постигла 8 погодака вечерас.
И Јована и Наталија су показале зашто су доведене са епитетом појачања, од њих се очекују оваква издања. – кратко је констатовао стратег Житорађе.

У другом колу, екипа Житорађе гостује у Власотинцу, тај меч на програму је следећег викенда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *