Житорађа славила против комшија

ОРЉАНЕ – Стадион: Свети Јован Гледалаца 200. Судија: Милош Трајковић (Лебане) 5. Жути картони: Вучковић, Тонић (Фк Светлост) В. Пауновић, Тодоровић (Житорађа) Црвени картони: Максовић у 40. и Тонић у 88. минуту (Фк Светлост) Стрелци: Малетић у 86. за Светлост, Стефановић у 25 и 63. за Житорађу.

ФК Светлост: Стаменковић 6,5, Илић 6,5 (од 26. Вучковић 7), Антанасковић 6,5, Стевановић 6, Тонић 6, Максовић 6, Вукадиновић 7 (од 69. Милић 6,5), Малетић 7,5, Ћирић 7, Бабовић 7 (од 87. Ђорђевић – ), Ранђеловић 6,5.

ФК Житорађа: Илић 7, Китановић 7 (од 87. Цветановић – ) В. Пауновић 6, Крстић 6, Л. Пауновић 6,5, Петковић 6, Стефановић 8,5, (од 71. Благојевић 6) Станковић 6, Ристић 6,5 (од 69. Милосављевић 6,5), Тодоровић 7, Динић 7.

Играч утакмице: Стеван Стефановић (Фк Житорађа) 8,5.

У идеалним условима за игру, данас се у Орљану одиграла једна лепа фудбалска представа у коме је из комшијског дербија заслужено задовољнија изашла искуснија екипа Житорађе. Играло се нападачки у оба правца, са доста шанси и на једној и на другој страни, Светлост је најчешће претила преко Вукадиновића и Бабовића, док је Житорађа највише потешкоћа противнику задавала преко брзоногог Станковића и Ристића. Међутим, ниједан од поменутих данас није успео да се упише у стрелце, већ је то учинио први најбољи актер Житорађе Стеван Стефановић, који се најбоље снашао у шеснаестерцу услед смушене реакције дефанзиваца домаћих. Како је меч одмицао нервоза у табору домаћих је расла, а томе је кумовао главни судија меча Милош Трајковић који се данас очигледно није лепо снашао у својој улози. Својим, надасве дискутабилним одлукама на рачун обеју екипу уносио је нервозу у оба табора. Ипак, далеко искуснији Житорађани играли су паметно, и нису дискутовали са судијама што је резултирало победом.
Светлост остаје са 10 играча на терену, када судија показује директан црвени Максовићу након негодовања, због очигледно недосуђеног фаула.
Житорађа поново улази паметније у наставак препушта иницијативу домаћину, и после једне контре Стефановић на асистенцију Ристића излази 1 на 1 са Стаменковићем рутински реализује за 0:2. Могла је Светлост брзо до гола, међутим млади Илић на голу Житорађе је правовременим реакцијама и истрчавањима спречавао иоле озбиљније шансе. Неискуство младог Илића дошло је до изражаја у 86. минуту када је Малетић из слободњака упутио ударац на гол, а лопта одскочила испред Илића што га је збунило и на крају донело почасни погодак домаћину. Тада Светлост све карте баца на напад, међутим само до 88. минута када капитен Тонић добија други жути и Бадњевчани остају са деветорицом у пољу.
Житорађа се овом победом враћа у горњи део табеле, а нови шеф струке Житорађе почео је победом нову епизоду на клупи ФК Житорађа.
На крају, комшијски дерби је оправдао очекивања, а играчи су загрљени напустили терен у Орљану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *