ДЕРБИ КОЛА У ОРЉАНУ: Домаћин за прикључак у горњи део табеле, а гости за повратак у врх

Сутра у 11 часова, на стадиону Свети Јован у Орљану на програму је дерби меч 9. кола Зоне југ, у коме ће копља укрстити фудбалери Светлости из Бадњевца и Житорађе.
У дербију општине Житорађа нема много простора за тактизирање, екипе се врло добро знају а велики број играча из обе екипе је у једном делу каријере носио дрес противника.
Међутим, и једнима и другима је сутрашњи сусрет више од ”комшијског”. Док новајлија у Зони после победе у Бобишту жели да настави низ и ухвати прикључак за бег из ”опасне зоне”, Житорађа за разлику од Светлости, жели да прекине серију лоших резултата и да се врати у сам врх табеле, с обзиром да су после пораза од Врањске Бање и ремија са екипом Полета склизнули на 8. место.
Житорађани су претрпели промену на тренерској позицији, а да ли ће та шок терапија код сутрашњих 11 изабраника Бојана Милошевића бити карта за победу остаје нам да видимо.
Кеца из рукава немају ни једни ни други, или га пак вешто скривају, али оно што је евидентно јесте да ће сутра бити једна тешка борба на самом центру игралишта, с обзиром да оба тима имају квалитетан везни ред. Оно што је такође адут обеју екипа јесу бочни играчи који су у доброј форми.
Такође, тас на ваги може бити и млади голман Житорађе Илић, који у неколико задњих мечева је без обзира на својих 17 година, вадио флеке далеко искуснијих колега.

Једно је сигурно, сви у општини Житорађа прижељкују лепу фудбалску представу са доста лепих потеза и голова, а ко ће на крају коме узети скалп, знаћемо негде око 13 часова.
Фудбалери Житорађе више немају права на поправни, јер им овај меч може одредити даљу судбину у овој сезони, док ће домаћини бити максимално мотивисани у жељи да ”саплету” комшије на путу до врха.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *