Житорађани и Прокупчани у карате репрезентацији Србије!

У Братислави, где се одржава 8. првенство Света WUKF у каратеу кренуло је девет такмичара из Карате клубова „Прокупље“ и „Житорађа“.
Они ће тамо боравити недељу дана и учествоваће као репрезентативци Карате уније Србије, поред још три клуба из Србије.
Боје и част Житорађе у Братислави ће бранити:  Анђелина Антић која ће се такмичити у узрасту до 10 година у борбама у категорији пионирки. Христина Матејић ће се такође такмичити у борбама, са годину дана старијим пиониркама до 11 година. Код дечака, Житорађа има 2 представника а то су Огњен Маринковић и Димитрије Стевановић који ће се такмичити у борбама пионира до 11 година.

По статистици ранијих првенстава очекује се више од 2.000 такмичара која ће наступати у свим узрасним категоријама. Из једне државне репрезентације у једну узрасну категорију могу да наступају максимално 4 такмичара. – изјавио је Небојша Куртић тренер КК Прокупље и Житорађа.

Најмлађа у групи је Анђелина Антић (10) из Глашинца која тренира карате две године. Како је рекла, ово јој је прво такмичење ових размера и иако већ сада осећа трему, једва чека да се такмичи.

Међу децом која иду је и Димитрије Стевановић (11) из Глашинца који је 2017. године освојио пето место на Европском првенству.

Поред деце из Житорађе и Прокупља, Србију представљају и такмичари из Новог Сада, Сремске Митровице и Ваљева. Из карате клуба Житорађа захваљују се спонзорима који су помогли једним делом путовање у Братиславу.

Фото: Прокупље на длану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *