Житорађа игра бараж за попуну СУПЕР Б рукометне лиге

Житорађа – Вест која ових дана брине све навијаче РК Житорађа, јесте та да је екипа Слоге из Пожеге,раније у току сезоне најавила гашење клуба али је одиграла све утакмице у шампионату због регуларности истог. С обзиром да је екипа Слоге друга екипа која је напустила СУПЕР А лигу те је својом селидбом у нижи ранг повукла и Житорађу у Прву лигу Исток (по правилнику РСС, Супер Б лигу напушта последњепласирана екипа и плус број екипа које напусте Супер А лигу, у овом случају 1+2) .

Међутим, наша редакција дошла је до незваничних информација (извор познат редакцији) да се екипа Слоге из Пожеге није пријавила за такмичење у Супер Б лиги, и самим тим то упражњено место требала би да попуни 10. пласирана екипа прошле сезоне а то је РК Житорађа.
Ипак, челници савеза одлучили су да пруже шансу још једној екипи из Прве лиге Исток да се домогне вишег ранга те ће тако екипа РК Житорађа у Нишу одмерити снаге са РК Зајечар, који у бараж за попуну Супер Б лиге улази као другопласиран у Првој лиги.
Овај податак међу навијачима РК Житорађа ствара озбиљну забринутост за даљу судбину њиховог клуба, међутим управа и стручни штаб ову вест дочекали су смирено и очекивано припремајући се за бараж. Тим поводом ми смо разговарали са Миомиром Маљевићем функционером Рк Житорађа и питали за коментар ове ситуације:
Па у вези ситуације која се догодила са Рк Житорађа, могу да изјавим да су се органи РСС вероватно придржавали пропозиција. Екипа Слоге из Пожеге од чијег играња директно зависи наш опстанак, највероватније неће играти исту, те је сад одређено да са екипом Зајечара играмо бараж у петак у Нишу. – каже Маљевић, и додаје да постоје проблеми у Житорађи да се навијачима појасни ситуација око опстанка и да навијачи не треба да сумњају у одлуке органа РСС.

–  Што се тиче сада ове одлуке имамо проблема да објаснимо нашим навијачима пропозиције такмичења, јавља се једна мала сумња, јер је Зајечар град и велики центар, те код наших навијача постоји забринутост и сумња да рукометни клуб Житорађа из тог баража неће изаћи као победник. Рк Зајечар је велики клуб и развој рукомета са овом гарнитуром људи који се налази у Зајечару је добар, праве се велике резултати. Жрк Зајечар је играо Лигу Шампиона, мушки клуб финалиста купа и играли су Супер А лигу. Биће веома тешко у овом баражу нашој екипи да сачува статус Супер Б лигаша. – јасан је Маљевић.
Маљевић подсећа да је једини пораз нови Супер А лигаш, лесковачка Дубочица претрпела у Житорађи, те да је и са другим суперлигашем Радничким из Крагујевца Житорађа на неколико минута до краја играла егал утакмицу. Оно што је Житорађу одвојило од озбиљнијег резултата у дебитантској сезони у елитном друштву, према речима Миомира Маљевића јесу повреде које су задесиле табор Житорађе и увођење млађих снага на попуњавање тих упражњених места.
Рк Житорађа је познат у Србији као клуб који озбиљну пажњу придаје млађим селекцијама, међутим, код нас се јавља тај проблем да после одласка у средњу школу или на факултете ми те талентоване клинце нисмо у могућности да задржимо, а показало се да су у питању квалитетна деца јер су неколико година уназад на државним првенствима пред Житорађом падали Партизан, Металопластика, Шамот Аранђеловац и друге велике екипе. Међутим, ми не бринемо за будућност јер имамо младе снаге у погону које су спремне за изазов какав је сениорски рукомет.

Меч баража са екипом Зајечара биће организован на врхунском нивоу, уверен је Маљевић и не плаши се да се његовој екипи не понови сценарио из Лапова када се меч прво одиграо у петак ( иако се целе сезоне мечеви играју у суботу или недељу) и да ће његови момци извојевати победу у баражу.
Ми не сумњамо да ће меч баража са екипом Зајечара бити организован на врхунском нивоу. РСС је кућа свих нас, и као таква свима нама улива поверење у своје ставове и одлуке. Меч последњег кола са екипом Лапова играли смо у петак, тако нам је било саопштено из лиге, није прихваћена наша молба да се меч одигра за викенд, с обзиром да је одлука тако донешена недостајало нам је времена да озбиљније спремимо меч што је утицало на крајњи исход. – објашњава Маљевић.

Он позива све љубитеље рукомета са југа Србије да дођу у петак од 21ч. у нишком Чаиру на меч баража и пруже подршку момцима који бране боје Рк Житорађа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *