Златибор Лончар: Зграда Дома здравља у Житорађи ће бити реконструисана у томе ће помоћи министарство

Министар здравља Златибор Лончар је данас обилазећи здравствене установе у Топличком округу посетио и Дом здравља у Житорађи.
Министар је истакао да је за побољшање стандарда здравства у Житорађи неопходна пре свега реконструкција саме зграде Дома здравља као и набавка новог рендген апарата. Поред тога, у разговору са запосленима у Дому здравља као и челним човеком општине Иваном Станојевићем, Лончар је обећао запошљавање нових кадрова, како би се испунио један од захтева запослених у Дома здравља у Житорађи.
У изјави за Добричке интернет новине, министар здравља Златибор Лончар рекао је:
Оно што мештани у Житорађи могу да очекују од нас је то да ћемо помоћи око реконструкције зграде, на људима из локалне самоуправе је да што пре направе пројекат и да нам га доставе како бисмо кренули са реконструкцијом, јер мисим да ова зграда заслужује комплетну реконструкцију. Такође приметио сам да је овај рендген који имају стар и да им је потребан нови, те ћемо тај рендген као и сву осталу опрему која им је потребна решити кроз ту реконструкцију. Оно што је битно и што смо се договорили јесте да од првог јануара Дом здравља припојимо болници у Прокупљу како би овде могли да долазе специјалисти свакога дана а не да људи из Житорађе иду у Прокупље на прегледе.

У разговору са грађанима/ фото: Немања Тонић

А друга ствар због које ћемо припојити Дом здравља болници јесте тај да не би Дом здравља више био у блокади, од првог јануара та блокада ће бити на локалној самоуправи  а од кад ми преузимамо Дом здравља више неће бити у блокади. – рекао је министар Лончар и додао: Оно што смо се такође договорили јесте да примимо нове кадрове, односно сестре и лекаре и да им дамо специјализације. 
Министар је у разговору за ”Добричке” потврдио да ће лекари и медицинско особље добити повећање плата, односно да ће медицинске сестре имати плату већу за 15% док ће лекарима плата бити увећана за 10 процената.
Иван Станојевић, председник општине Житорађа истакао је да је ова посета министра Лончара значајна и да се овим потезом још једном показало да Влада Републике Србије није заборавила на јужни део наше земље.
Прво бих хтео да кажем да долазак министра Златибора Лончара је вредан сваке похвале и пажње, и ово је доказ да Влада и министри као и наш председник Александар Вучић нису заборавили на југ Србије као што је то био случај код претходника. Као што смо чули очекује нас реконструкција комплетног Дома здравља као и све опреме која нам фали, то ће финансирати министарство здравља, а значиће прво свим грађанима и пацијентима а потом и здравственим радницима којима ће олакшати посао. – рекао је Станојевић.

Подсетимо, Златибор Лончар је поред Житорађе обишао и медицинске установе у Топлици, а ово је у последњих неколико месеци још једна у низу посета Житорађи од стране ресорних министара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *