У суботу, 22 децембра, са почетком у 8 сати у цркви Свете Петке у Орљану Свету Архијерејску Литургију служиће Његово Преосвештенство Епископ нишки Арсеније. Како каже локални свештеник Милан Крстић, ово је јединствени догађај, јер је последњи пут оваква Литургија служена  пре 11 година од стране владике Иринеја, садашњег Патријарха. Свештеник Милан позвао је све људе добре воље да дођу на Свету Литургију и узму учешће, јер је велики благослов за човека да присуствује оваквом великом догађају.

  • Хвала Богу, ове године имамо ту част и пре свега благослов да у посету парохији Орљанској дође Његово Преосвештенство Епископ нишки господин Арсеније, који ће служити Свету Литургију у суботу,22.децембра, од 8:00 сати. Народ ће се окупити испред цркве у Орљану да дочека спремно владику Арсенија, а затим ће Његово Преосвештенство служити Свету Архијерејску Литургију-рекао је свештеник Милан Крстић.

Он је истакао да је ово јединствени догађај и велики сусрет, тим пре, јер је још пре 11 година служена Света Литургија у овом месту од стране Епископа нишког Иринеја, односно садашњег Патријарха.

  • Нишка епархија је велика, а ја сам још од устоличења владике, послао позив да посети наш храм и вернике. Али ево ми смо дошли на тај благословени ред да нас посети, односно спојили су се сви услови, благо речено, и ја се радујем што ће грађани наше општине имати ту част да присуствују Светој Литургији. Владика нишки Арсеније је наш најдражи гост, али он је заправо домаћин свих храмова у Епархији нишкој- истакао је отац Милан.

На крају, он је позвао све вернике и грађане наше општине да дођу на овај јединствени догађај и приситвују Литургији коју ће служити Његово Преосвештенство Епископ нишки Арсеније, јер ће  поред народа присуствовати и велики број свештених лица и додао да је то заиста један велики духовни догађај за нашу читаву општину, а не само за парохију у Орљану.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *