Хуманост дољевачке деце: Прикупљају пакетиће за сиромашне другове

Традиционална акција прикупљања пакетића за децу из угрожених породица у организацији Црвеног крста у Дољевцу активно траје и ове године. Наиме, у току је велика акција прикупљања, пре свега кондиторских производа, за око стотину малишана који у тешким материјалним условима дочекују и ове празнике.  Акција се спроводи у свим одељењима ОШ „Вук Караџић“, али и у предшколској установи „Лане“, а такодје и сви хумани људи који су у могућности могу дати свој допринос и тако улепшати празнике сиромашним малишанима у општини Дољевац.

Из тог разлога из Црвеног крста у Дољевцу, још једном апелују на све људе добре воље да се прикључе акцији, која траје до краја недеље.

Подела пакетића планирана је за идућу недељу у дољевачкој Јавној библиотеци, уз незаобилазног Деда Мраза и представу у којој ће учествовати дјаци пуковачке школе, као и деца, корисници социјалних права. О тачном термину поделе пакетића, додају у Црвеном крсту, јавност ће бити обавештена у понедељак, јер организација овог дешавања још увек траје.

Према подацима надлжених служби у општини Дољевац има око стотину деце корисника неког вида социјалне помоћи, а такодје овом акцијом биће обухваћена и деца са посебним потребама којих је 35-оро, као и деца у хранитељским породицама којих је 32.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *