“Витезово пролеће”- Ученици из Малошишта добитници награда

Дољевачки ђаци били су део највећег фестивала за децу на Балкану „Витезово пролеће“ који организује књижевни часопис за децу „Витез“.  Фестивал је одржан седамнаести пут, 12.маја 2019. године, у Сава Центру у Београду уз учешће познатих дечијих писаца, јавних личности и више хиљада деце, њихових родитеља и учитеља из целе Србије. И овог пута, на празник стваралаштва за децу и младе, дољевачки ђаци окитили су се наградама.

На манифестацији деци из општине Дољевац додељене су награде за ликовно стваралаштво. Учитељица ОШ „Вук Караџић“ у Малошишту Данијела Митровић каже да је јако поносна и задовољна што су и ове године деца из дољевачке општине освојила награде.

  • Конкурс је био отворен у часопису „Витез“ фебруара ове године и трајао је до средине априла . За то време ученици су са својим учитељима бирали теме и песнике и стварали ликовне радове.  Деца су као награду добила књиге и дипломе- каже учитељица Данијела у изјави за радио Копријан.

Деца која су учествовала на овогодишњем наградном конкурсу, а чији је организатор Књижевни часопис за децу „Витез“ и која су добила награде  су ученици ИИ/12 одељења из Малошишта,  Ленка Илић, Лана Станојевић, Јефимија Страхић, Михајло Јовановић, Милош Живковић и Матија Јовановић, који су уз подршку учитељице Јелице Васић, слали своје ликовне радове. Такође, ученик из школе у Пуковцу одељења ИВ/10 учитеља Оливера Митровића, Вук Станковић добио је награду.  Одличја за ликовне радове на Фестивалу уручена су и деци одељења ИВ/12 у Малошишту учитељице Данијеле Митровић, а награђени ђаци су Дуња Тошић, Марко Јовановић, Сташа Цекић и Богдан Рајковић.

 

 

  • За децу је ово једно посебно искуство, јер могу да и виде и упознају песнике чије стихове уче, читају и рецитују. Познати песници потписали су ученицима књиге које су они добили као награду- истакла је учитељица Данијела Митровић.

Учитељица додаје да је ово велики успех за ученике, њихове учитеље и школу „Вук Караџић“ Дољевац.

Она је истакла да је учешће на „Витезовом пролећу“ већ постала традиција дољевачких ђака и школе, јер ово није први пут да деца освоје награде на овом конкурсу. Подсетимо, ученици из Малошишта прошле године освојили су награде на овом Фестивалу. Учитељица Данијела истиче да сврха овог такмичења није само освајање награда већ и мотивација деце да се баве књижевношћу, сликарством, уметничким и креативним занимањима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *