Још један успех житорађских Бисера

На дан Светог Василија Острошког певачи из ОШ“ Топлички хероји“ иначе чланови Црквеног хора Бисери, при храму Светих Апостола Петра и Павла у Житорађи су на 4. Републичком такмичењу у певању изворних песама освојили 1.  место са освојених 95 поена. Такмичење се иначе одржава у Београду у Основној школи Младост, у част професорке Оливере Ђурић.

Ученике је за такмичење пријавила, и како се да видети одлично припремила наставник Музичке културе, Светлана  Цеца Николић. По њеним речима, не кријући своју радост, упркос веома озбиљној, и бројној конкуренцији наша деца су заиста показала своје умеће, таленат и упорност да се успех постигне. Достојно су представили своју школу и своје село, представљајући га јавности на најбољи начин. Упркос умору јер су се наши хористи у суботу увече вратили са наградне екскурзије, коју су освојили прошле године у Брестовцу, и дугом путовању до Београда, показали су колико се може кад постоји добра воља. По повратку са такмичења, наставница Цеца није крила своју радост због успеха, најављујући још бољи рад са децом и жељом да се група увећа увођењем нових певача, како у школски хор  тако и за појдиначна такмичења.

Иначе и локална самоуправа је дала свој допринос овом успеху, као и много пута до сада, обезбедивши превоз за  такмичаре. Пожелимо Бисерима још много успеха и добре воље, да би наставили свој рад на популаризацији квалитетне музике и традиције нашег народа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *