Велико срце Данијела Стојановића из Чечине

Да хуманост не познаје границе и овог пута су то доказали наши грађани који живе далеко од своје домовине. Данијел Стојановић из Чечине који живи и ради у Америци заједно са Миланом Батулом  одазвали су се и овај пут на апел за помоћ. Наиме, Милану Милошевићу (28) из Лесковца , који болује од тешке болести аденокарцинома једњака, потребан је новац за даље лечење у Турској које не може сам да финансира и помоћ људи добре воље му је једина шанса. Само за једну сеансу и за смештај у Истанбулу потребно је око 10.000 евра, а у овом тренутку се не зна колико је сеанси потребно. Дирнут тешком болешћу и финансијском ситуацијом младића из Лесковца  Данијел је  са својим колегама организовао прикупљање новчане помоћи.

За само четири дана, ови младићи који раде као возачи камиона у Америци, сакупили су и донирали око 6500 евра.

  • Мој колега Милан Батула и ја покренули смо сакупљање помоћи за даље лечење Милана из Лесковца. Новац су донирале наше колеге и сви људи добре воље. Иако смо далеко од своје домовине жеља нам је да помогнемо својим људима који су у невољи и тешкој финансијској ситуацији, још када је у питању новац за лечење онда смо се заиста несебично потрудили да сакупимо што више новца- рекао је Данијел Стојановић у изјави за радио Копријан.

Младић родом из Чечине каже да редовно прати сва дешавања у земљи и да ово није прва акција помоћи којој се прикључују.

  • Дирнула нас је тужна прича Милана из Лесковца, али ми смо и раније прикупљали новац и за друге људе у невољи. Драго ми је да се велики број људи одзвао на  наш апел и ми смо новац послали како би Милан могао да плати трошкове лечења. Новац му је уручио у наше име музичар Амадеус бенда Бојан Станимировић и ја га овом приликом поздрављам и захваљујем се. Такође велики поздрав шаљем и Милану Милошевићу и желим му брз опоравак и излечење- истакао је Данијел Стојановић, који живи у Чикагу.
Камион који вози Данијел Стојановић у Америци

Данијел је на крају разговора рекао да ће и даље прикупљати помоћ за све људе којима је финансијска подршка потребна за лечење и позвао све људе добре воље да помогну болесном младићу из Лесковца, уколико су у могућности.

Добра вест је да је  Милан Милошевић средином прошле недеље отишао у Турску како би примио прву терапију. Новац је прикупљен, али само за ту једну терапију, а Милан би требало да их прими још 5-6. Свака од њих кошта око 10.000 евра. Следећи третман прима за 20 дана тако да је потребно још новца како би наставио лечење.

Подсетимо, Данијел Стојановић, уз помоћ колега, прикупио је новчану помоћ и за Николу и Милицу Васић из Батушинца. И тада је у  сарадњи са Бојаном Станимировићем (алиас Боки Татко Председник), клавијатуристом Амадеус бенда, који такође свесрдно помаже угроженима, даривали су укупно 85.000 динара овој деци.

 

Аутор: М.Јовановић, фото Д.Стојановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *