Вакцинација током викенда за све грађане у Житорађи и Дољевцу – Апел локалних самоуправа да се грађани одазову позиву

Сви заинтересовани грађани који желе да вакцинишу моћи ће то да обаве без претходног заказивања или пријављивања преко Портала е-Управе у локалним домовима здравља у Дољевцу и Житорађи.

Дом здравља у Житорађи ће током викенда, без претходног заказивања, спровести вакцинацију заинтересованих грађана.  Мештани општине Житорађа моћи ће у времену од 7 до 14 сати да обаве бесплатну вакцинацију Фајзер или Спутњик В дозом.

Локална самоуправа у Житорађи, поред недавне кампање по селима, још једном позива суграђане да искористе ову могућност и вакцинишу се током викенда у Житорађи.  У наредном периоду посебни апел биће усмерен ка предузећима, установама и других организација да се организују групни доласци запослених на вакцинацију, без чекања и заказивања.

Здравствена установа у Дољевцу, према речима надлежних, располаже довољним количинама Фајзер и Спутњик В вакцина и имунизацију становништва вршиће током викенда од 9 до 19 сати. Следеће недеље стићи ће и цепиво Синофарм кинеског произвођача.

Посебни апел упутила је локална самоуправа у Дољевцу, а на основу дописа који су добили од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе, да грађани искористе ову прилику и приме вакцину и на тај начин заштите своје здравље, али и здравље ближњих.

Мобилне екипе дољевачког Дома здравља већ су провеле акцију имунизације по селима, тачније у Белотинцу и Кнежици, а у наредном периоду биће организована вакцинација и у осталим селима општине. Такође,  вакцинисани су и сви пријављени старији грађани који из здравствених разлога нису могли да дођу на вакцинални пункт, а организована је и вакцинација корисника Народне кухиње.

Данас ће бити спроведена и акција имунизације у фабрици „Леони“ у Малошишту, по други пут, а заинтересовани радници моћи ће да се вакцинишу Фајзер или Спутњик В вакцином.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *