Ускоро почиње девета ликовна колонија ”КОРЕНИ”

Девета по реду ликовна колонија КОРЕНИ 2019 ће бити одржана у Коњарнику од 15.07. до 21.7.2019.године и учествоваће 13 уметника. Ликовна колонија КОРЕНИ је интернационалног карактера и угостиће уметнике из Русије, Македоније, Републике Српске и Србије. На ликовној колонији КОРЕНИ до сада је учествовало више од седамдесет ликовних уметника готово свих праваца. Сви учесници су оставили траг и допринели промоцији колоније кроз свој лик и дело.

Учесници колоније

На колонији КОРЕНИ 2019 ће учествовати уметници: Радослав Јовић – Ујкин, Милован Пенков – Пенкасо, Сузана Павловић, Филип Цакоски, Вања Кашавелска, Владимир Кожевников, Анатолиј Ивакин, Јелица Ашанин, Александар Бајуновић, Драгана Бабић, Зорица  Митковић, Наталија Радовановић и Милена Крстић.

Ликовна колонија КОРЕНИ покренута је 2011. године као манифестација која ће промовисати људске и природне ресурсе општине Житорађа са циљем враћања нашим коренима и промоцији културе, историје и обичаја нашег краја.

Селектор ликовне колоније КОРЕНИ 2019 је Дејан Милетић. Упоредо са већ афирмисаним академским сликарима ће радити и учити деца, младе наде из наше општине. Ликовну колонију КОРЕНИ 2019 организује Народна библиотека Житорађа а покровитељ манифестације је Локална самоуправа општине Житорађа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *