ИНТЕРВЈУ: Дарко Стошић: Реално је да прођемо у други део СП-а у Македонији

Кадетска рукометна репрезентација Србије увелико се припрема за СП у Македонији које је на програму од 4-19. августа, а на списку путника селектора Александра Саше Радосављевића, нашао се сада већ и стандардно ”јединица” нишке Жеље Дарко Стошић (19).
Рођени Мерошинац, говорио је за Добричке интернет новине о очекивањима на Светском првенству.

Дарко, твоја очекивања од предстојећег шампионата?

Стошић
: Па очекивања су реална. То јест реално стање би било да очекујемо пролазак група, наравно као и свака репрезентација ту смо да пробамо да се боримо за медаљу, али понављам наш примарни циљ јесте да прођемо групу.

Састав је претрпео мале промене у односу на ЕП, шта ће те промене донети тиму ?

Стошић: Нема толико промена у тиму. Исти стил играмо, наша игра се није променила, осим што је промењено пар играча. А сматрам да је добра оваква ситуација, мислим да је боља атмосфера, опуштенији смо, и преживели смо припремни период прошле године тако да смо свесни свега, знамо шта нас очекује.

Можемо ли очекивати да голмани као и увек буду на висини задатка ?

Дарко на једном од мечева / фото: Дарко Стошић инстаграм

Стошић: Голмани… па мислим да смо као и увек, на прошлом првенству и на припремним утакмицама одрађивали добар део посла. Сигуран сам да ће тако бити и на првенству, надам се да ће то бити довољно и да ћемо бити подршка нашим саиграчима у пољу.

– Дуге сезоне су иза вас, стиже ли полако умор ?

Стошић: Пазите, сезоне су одавно готове тако да на нама се још не види, али мислим да ће нас стићи умор после ових припрема. (смех)
Мислим да смо довољно спремни, да изгурамо и припреме и првенство, а што се тиче сезона имали довољно времена за одмор.

– Који су домети ове генерације момака која брани боје Србије у Македонији?

Стошић: Мислим да је домет репрезентације ТОП 8. А када се дође до четвртфинала тамо су изненађења честа, те се надам да ће их бити и овога пута.

– Искуснији сте за годину дана у односу на ЕП, многи од вас су били стандардни у клубовима у сениорској конкуренцији. Може ли ова година иза вас допринети бољем резултату него на ЕП ?

Стошић: Да, наравно. Као што сам и рекао, једна јако добра сезона иза свих нас где смо сви некако сазрели, стасали у току прошле сезоне. Сматрам да ће много лакше бити сад сарађивати са тренером јер имамо сви већ неког искуства, између осталог ја у СЕХА лиги, те је тако притисак мањи него прошле сезоне.

– Идеалан сценарио за ово СП је?

Стошић: Па идеалан сценарио би био тај да узмемо злато, свако ко је дошао ту има за циљ то. Мислим да би био идеалан сценарио да не дође до никаквих повреда, да играмо нашу игру, да уђемо сто посто психички спремни, јер сам мишљења да смо физички већ спремни. Наравно, и да идемо на медаљу!

– Да ли после првенства мењаш средину или остајеш у Железничару ?

Стошић: Ја са Железничаром имам уговор до 2022. године, тако да ја још неко време остајем у мом садашњем клубу и у Нишу.

У репрезентативном дресу

 

Иначе, Стошић је једини рукометаш из Топлице на списку Радосављевића, и један од двојице са југа Србије, с обзиром да се на списку нашао и Вања Николић бек лесковачке Дубочице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *