Удружење „Уради нешто“ из Житорађе добило средства за реализацију пројекта од Кабинета министра за РНРО

Удружење „Уради нешто“ из Житорађе је на Конкурсу Министарства без портфеља  задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина на територији Републике Србије добило 300 хиљада динара за реализацију пројекта „Једнакост за све“.

Како кажу из овог удружења пројекат биће реализован до 20.јула, а први и најважнији задатак је да на основу базе података којом удружење располаже, израде почетне процене за свако лице, утврде његово социјално и здравствено стање, као и да дефинишу потребе: биолошке, здравствене, емоционалне и социјалне.

На основу тога за свако лице направиће се и спроводити индивидуални планови потреба и заштите сходно утврђеним потребама.

Удружење ће током трајања пројекта пружати сервисне услуге, односно одржавање хигијене стана, кување топлог оброка, прање веша, овера здравствених књижица, плаћање рачуна, пружаће услугу у поправци и одржавању електричних уређаја, као и припреми огрева за ложење. Такође, од Удружења корисници добиће помоћ у остваривању здравствене и пензијско инвалидске заштите (писање захтева, поднесака, набавка потребне документације), помоћ у пружању здравствене превентивне неге (одвођење код лекара, набавка лекова, мерење крвног притиска), пружање психо-социјалне помоћи и подршке уз повезивање с родбином.

Најугроженијим корисницима биће подељени хигијенски пакети.

Из Удружења додају  да су новац добили у оквиру Конкурса – Социјална питања – пројекти помоћи удружењима која раде са социјално угроженим особама, особама са инвалидитетом, маргиналним групама и осталим, које доприносе спровођењу одредби Закона о родној равноправности и Закона о забрани дискриминације. Представници Удружења  “Уради нешто” из Житорађе захвалили су се Министарству за РНРО и ресорном министру господину Новици Тончеву и његовом кабинету на додели средстава за реализацију пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *