У току пријаве произвођача бостана за мекишку “Бостанијаду”

Мекишка Бостанијада 19. по реду биће одржана у овом познатом селу дољевачке општине предстојеће суботе, 20. јула, а интересовање овдашњих пољопривредника за овај догађај је велико. Организатори, Јавна библиотека Дољевац и МЗ Мекиш, напомињу да ће и ове године пољопривредни стручњаци током целог дана у суботу обилазити поља и на лицу места мерити лубенице из такмичарске категорије. Пријаве пољопривредника, произвођача великих и сласних лубеница, су могуће председнику МЗ Мекиш Синиши Славковићу или у Јавној библиотеци и то најкасније до суботе до 9 часова. У обилазак поља креће се у 10 часова.

Подсетимо, прошлогодишња најтежа лубеница имала је 17 килограма и 565 грама, а да ли ће овај рекорд бити оборен знаће се у суботу већ током дана, мада ће победник званично бити проглашен током вечерњег програма. Поред медијске промоције за победника, као и за друго и треће освојено место, организатор најављује и богате награде.

Поред традиционалних такмичења за најтежу и најслађу лубеницу, биће одржане и стручне трибине за произвођаче бостана које ће допринети едукацији тамошњих пољопривредника, а у вечерњим часовима све посетиоце ове надалеко познате манифестације очекује и богат културно-забавни програм.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *