У понедељак, 15.октобра, подела Значки и Захвалница отаџбине војним обвезницима у Дољевцу

Поводом Дана ослобођења општине Дољевац у Другом светском рату у понедељак, 15.октобра, у Јавној библиотеци у Дољевцу организована је свечаност на којој ће војним обвезницима, који су добровољно служили војни рок у генерацији војника од 2011. до 2016. године, са наше територије бити уручене Значке и Захвалнице отаџбине. Одликовања ће уручити представници Министарства одбране и локалне самоуправе. Свечаност почиње у 11 часова у великој сали дољевачке Јавне библиотеке.

Минстарство одбране и Војска Србије уручењем Значки и Захвалница одаје признање војнцима који су се одлучили за добровољно служење војног рока и тиме постали пример осталим младим људима да покажу да су достојни војничког позива у свакој ситуацији и свим околностима.

Иначе, Значка војнику на добровољном служењу војног рока и Захвалница отаџбине су војна признања која се додељују војницима након одслужења војног рока за допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије. Признања се додељују на основу Правилника о признањима и новчаним наградама у Министарству одбране и Војсци Србије. Први пут ова признања су уручена 14.2.2017, поводом обележавања Дана државности.

М.Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *