У Дољевцу сачињени спискови старачких домаћинстава за помоћ у допремању намирница и лекова

Након увођења ванредног стања у Србији због корона вируса и забране у свим урбаним срединама излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, док  у сеоским срединама и местима са мање од 5.000 становника забрањен је излазак лицима старијим од 70 година, Штаб за ванредне ситуације у Дољевцу у току данашњег дана имаће комплетан списак свих грађана старијих од 65 година, а који живе у самачким домаћинствима, како би им надлежне службе помогле у набавци намирница, лекова и пружања лекарске помоћи.

Штаб за ванредне ситуације у Дољевцу, преко повереника цивилне заштите, у свим месним заједницама сачињава спискове и обилази све грађане старије од 65 година  како би им помогли у набавци прехрамбених производа, лекова али и пружања лекарске помоћи.  Како каже помоћник председника општине  Дољевац Братислав Јовановић до краја дана Штаб ће имати комплетне спискове са бројевима телефона угрожених старачких домаћинстава којима ће у наредним данима, а због забране кретања после 10 сати, надлежне службе помагати у достави основних животних намирница.

Примарни циљ је да преко повереника цивилне заштите и волонтера направимо евиденцију и списак  потреба суграђана, који имају 65 и више година живота. Након пријема информације о потребама и прибављања основних података о лицу ми  ћемо учинити све што је у нашој моћи да, уз помоћ волонтера Црвеног крста обезбеди допремање хране, лекова и пружање лекарске помоћи, на кућним адресама старијих суграђана –каже Јовановић.

Такође, старији грађани могу позвати и Црвени крст Дољевац путем телефона 018/870079 или Центар за социјални раду Дољевцу до 14:00 часова на телефон 018/870-072, а од 14:00 часова 063/472-409, али бих замолио грађане да се за помоћ обраћају искључиво старији од 65 година, који немају други начина да дођу до хране, лекова или лекарског прегледа. Једино тако ћемо омогућити да помоћ дође до оних који су најугроженији- рекао је Братислав Јовановић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *