Леони престаје са радом због пандемије?

У складу са новонасталом ситуацијом са вирусом короне и прлагођавањем рада институција, предузећа и организација, чији је посао до сада био организован у три смене, из Синдиката Независност Леони који послује у компанији у Прокупљу, радницима је стигло обавештење да се у наредном периоду очекује плански престанак рада који ће се одвијати по сегментима, али детаљнији планови нису саопштени.

Док се то не деси, радницима који су ове недеље у другој и трећој смени, а имајући у виду Уредбу Владе РС о забрани кретања од 20 часова до 5 часова ујутру, биће омогућен несметан долазак и одлазак с посла у складу са прописаним правилима, стји у саопштењу Синдиката.

За сада се, како истичу, не зна да ли ће и када радницима бити исплаћене зараде за време привременог престанка рада, али се каже да ће обавештење о томе запосленима бити предочено у најкраћем могућем року, јер је све још увек у фази планирања.

Фабрика Леони у Малошишту у овом допису није поменута, али су претпоставке упућених да се ово обавештење односи и на њих.

Из Синдиката су апеловали на смиреност и поштовање смерница у заштити од вируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *