Традиционални успон на Пасјачу у недељу 20.марта

Акција планинарења по Пасјачи, по традицији, биће одржана и ове године у организацији Планинарско-спортског удружења Пасјача из Житорађа, под називом “Упознај природне лепоте и пределе у окружењу у коме живиш, ПАСЈАЧА 2022”.

Ове године планинари крећу пут Пасјаче у недељу 20.марта у 7:45х. Окупљање чланова спортског удружења, заинтересованих грађана и планинара осталих друштава предвиђено је у центру Житорађе у 8:00 часова, ка полазној позицији руте, манастиру Светог Николе у селу Речица.

Учествовање у акцији је бесплатно и биће нам задовољство да угостимо све заинтересоване људе добре воље који желе да се придруже нашој акцији, каже један од организатора Војкан Динић. – На овој рути можете видети све природне лепоте нашег краја и искористити време за физичке активности у природи које могу допринети вашем здрављу и дружење са осталим учесницима акције. Са собом је потребно понети планинарску опрему, адекватну обућу предвиђену за овакве врсте акција, храну за јутарње часове, воду и прибор за јело неопходан за ручак који смо обезбедили.

У освајању Пасјачког виса трасирана је кружна стаза у дужини од 14 километара са висинском разликом од 700 метара надморске висине, а манастир Св. Николе је уједно и полазна и завршна тачка.

За све информације у вези спровођења акције можете се информисати путем
телефона 062 815 15 71 (Срђан Јанковић) и 062 475 091 (Војкан
Динић).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *