МАРАДОНИНА ”БОЖИЈА РУКА” У РЕЖИЈИ АРБИТРА АЛЕКСАНДРА МЛАДЕНОВИЋА

СТАДИОН: Крај Топлице (Прокупље)  ГЛЕДАЛАЦА: 300 СУДИЈА: Александар Младеновић 4,5 (БУЈАНОВАЦ) ЖУТИ КАРТОНИ: Ђорђевић (ОФК Топличанин) Костић, Митић (ФК Светлост)  СТРЕЛЦИ: Д. Стојковић у 43 и Ј. Јовановић у 64. минуту за ОФК Топличанин

ОФК Топличанин: Коковић 7, Д. Станковић 6,5, Китић 6 (В. Станковић 6), Стаменковић 7, Марковић 6,5 (Савић – ), Каличанин 7,5, Стојковић 7, А. Станковић =(Драгићевић -) 7,5, В. Пауновић 6,5 (Ј. Јовановић 7) , М. Јовановић 7, Л. Пауновић 7

ФК Светлост: А. Илић 7, Јовановић 6, Стојковић 6,5, Перовић 7, Тонић 7, Д. Илић 6, Младеновић 6, Станковић 6,5, Марјановић 6,5, Митић 6, Костић 6 (Павловић 7)

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Александар Станковић (Офк Топличанин) 7,5

Дерби Топлице припао је бољој, екипи Топличанина. Сасвим заслужено. Нажалост, али и стандардно за зонски степен такмичења уместо играча меч је обележио главни судија Александар Младеновић, захваљујући којем је бројна публика у Прокупљу имала прилике да у 43. минуту  се подсети ”Марадонине божије руке” овога пута у режији Душана Стојковића, који је после центаршута Каличанина из корнера руком спровео лопту са друге стативе у Илићев гол. Грешке су саставни део спорта и ова одлука не би била спорна да главни арбитар није био на 10 метара од центра збивања, а за одлуку консултовао  помоћника који је био на средини игралишта.
Екипа Топличанина је била физички надмоћнија током свих 90 минута и жељнија бодова што се и видело. А судија Младеновић је сваки контакт на око 30 метара од гола гостију пресудио у корист домаћина. И нису за то криви домаћи играчи нити било ко из клуба. Обе екипе желеле су да играју фудбал, и покушале су, али безуспешно јер је шоу припао Младеновићу. У другом полувремену низ конфузних одлука се наставља када неке очигледне прекиде уместо за домаћина, Младеновић суди у корист госта (ваљда ”компензација” због гола руком). Све наде Бадњевчана да могу до изједначења распршио је резервиста Јован Јовановић који се поклонио на Марковићев центаршут и савладао Илића. Тада се завршио и шоу Александра Младеновића, и утакмица је приведена крају без икаквих тензија и проблема.
Поставља се питање на крају, докле ће судије водити главну реч у зонском степену такмичења? Победа ОФК Топличанина није спорна, јер је сасвим заслужена, данас је на терену постојала само екипа плаво белих са Топлице, спорно је само једно, докле ће правду у лиги ентузијаста и заљубљеника у фудбал за које је викенд празник, делити правду и бацати љагу на фудбал и све око себе недорасли арбитри који се на терену нађу по нечијој директиви и задатку? И ко је баш Младеновића послао у Прокупље? Зашто? На крају питање, за кога се игра фудбал у Зони Југ али и свим осталим зонама, очигледно само за службена лица, јер једино они профитирају након свих 90 минута, који поред накнаде за одсуђени меч, уколико добро изврше задатак уместо санкције за катастрафално суђење добију награду прелазак на већу лигу, те тако немојте да вас све изненади уколико судијску тројку са данашњег меча будете гледали од наредне сезоне како деле правду на Српској лиги Исток. У српском фудбалу ништа није немогуће. Након свега,  и питање за чије бабе здравље локални медији прате ове мечеве и пишу извештаје указујући на неправилности када на крају у делегатском извештају стоји висока оцена о суђењу, која се ипак једина рачуна.
А што се фудбала на овом мечу тиче, било је право задовољство гледати борбеност обе екипе свих 90 минута, још једном да подвучемо, победили су бољи и спремнији фудбалери ОФК Топличанина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *