Током акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена претходног викенда, саобраћајна полиција открила је 6.983 прекршаја

Током акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена претходног викенда, од 10. до 12. јуна саобраћајна полиција открила је 6.983 прекршаја, од којих се највећи број односио на прекорачење дозвољене брзине кретања.

Дозвољену брзину кретања прекорачило је 3.099 возача, 656 је санкционисано због вожње под дејством алкохола, 19 под дејством психоактивних супстанци, а у службеним просторијама на трежњењу задржано је 130 особа.
Због некоришћења сигурносног појаса саобраћајна полиција прекршајно је казнила 1.235 особа, а током акције откривено је и 1.576 других прекршаја.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин нагласио је да ће полиција наставити да континуирано спроводи овакве акције и указао да је поражавајуће да се и поред сталних апела, упозорења и појачане контроле, људи и даље у саобраћају понашају неодговорно.
„Полиција ће учинити све да смањи број саобраћајних незгода и број страдалих, али докле год се поједини возачи буду понашали неодговорно, док не постану свесни да су тиме што су сели пијани или дрогирани у ауто угрозили свој и туђи живот, завили породице у црно, уништили нечију будућност, ми нећемо имати боље стање“, рекао је министар Вулин.

Министар Вулин је апеловао на све учеснике у саобраћају да одговорним односом према себи и целокупној заједници, према другим људима, допринесу личној и општој безбедности, да поштују саобраћајне прописе, спасу свој и животе других људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *