Данијел из Америке опет послао новац за лечење Макисма, али потребно је још средстава за наставак лечења

Четворогодишњем борцу Максиму Миленковићу из Белотинца, по трећи пут, помоћ за наставак лечења послао је Данијел Стојановић из Америке.Како истиче, осетио је да опет треба да се придружи акцији и уз помоћ својих колега камионџија, ко колико је могао, сакупио је 755 долара, односно 81.000 динара.

Родитељи су захвални Данијелу који, иако је километрима далеко од Србије, не заборавља свој родни крај и труди се да помогне и лечење деце. Како истиче мајка дечака од свега што су прошли  најтеже им је када изнова и изнова треба да моле за помоћ у прикупљању новца и велику захвалност дугује људима који се одазову апелу, попут Данијела из Америке који већ трећи пут уплаћује помоћ, пријатељии из Италије и Слободана Васића, певача, који је једини од познатих личности уплатио помоћ.

Данијел је новац уплатио на наш рачун, а ми смо новац дали у име камионџије великог срца Максимовом деки Миомиру Букумировићу из Ниша, јер су родитељи тренутно са Максимом у Новом Саду на рехабилитацији.

Родитељи маленог борца Максима истичу да им је свака помоћ добро дошла и апелују да се још људи укључи у прикупљању средства, ко колико може, јер треба да плате генетску терапију око 100 хиљада евра и још 18 хиљада евра за трансплантацију матичних ћелија.

  • Имамо рок 6 месеци да сакупимо средства, један део новца смо уплатили за генетску терапију у Берлину, али нам још увек већи део недостаје.Већина људи нас пита како подносимо свакодневну борбу? Тако што смо свесни свега и немамо времена за плакање и постављање питања зашто баш нама. Наш  Максим је један велики херој и поносни смо на њега, а сада смо стигли до највазнијег,а то је да Макса прими  генетску терапију и терапију матичним ћелијама – каже Максимова мајка.

Поред тога, имају и свакодневне трошкове односно потрошни медицински материјал  шприцеви и сонде за аспирирање помоћу којих се храни и аспирира. Додају, да некада не потрају ни месец дана, у зависности од квалитета шприца, а углавном за терапију мењају свакодневно, а за храњење користе их неколико пута. Све то на месечном нову кошта око 30 хиљада динара, не рачунајући и лекове које морају да купују.

Максимов дека коме смо дали новац који је сакупио Данијел са пријатељима камионџијама

Посебну захвалност је изразила Данијелу из Америке јер се увек одазове апелу за прикупљање новца, али и пријатељима из Италије који безусловно сваког месеца помажу Максиму у куповини лекова, пријатељу, чије име није желела да открива јер жели анонимност, што им увек излази у сусрет када је хитно потребна помоћ Максиму, захвалила се  људима из Белотинца који живе у иностранству и који помажу и пружају подршку даљој борби за лечење детета, али и  певачу Слободану Васићу који је једини од познатих личности донирао Максиму одређену суму новца.

Подсетимо, Максим болује од тешке генетске болести, као једино  дете у Србији, можда једино и у Европи, а једно од око само 25 у свету са овом дијагнозом.

Тренутно се мали Максим налази у Новом саду у Вуковом центру где свакодневно има терапије.

За Максима да победи своју ретку болест!

 

Можете помоћи тако што ћете донирати помоћ за Максима.

 СЛАЊЕМ СМС ПОРУКЕ НА БРОЈ 3030 ПОШАЉИТЕ БРОЈ 778

____________________________________

То можете урадити уплатом на Gofundme:

https://www.gofundme.com/f/spendenaufruf-fr-maksim…

____________________________________

Уплатом у фондацији Буди хуман:

https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/778/maksim-milenkovic

___________________________________

Или на Максимов наменски рачун:

Paypal:jovanamaki991@gmail.com

Девизни рачун: 10313027001

IBAN :RS35170001031302700602

SWIFT:BACXRSBG

Динарски:170001031302700020

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *