Станојевић: Базен до 23. септембра, за две недеље јавна набавка за изградњу новог стадиона

У просторијама СНС у Житорађи, на конференцији за новинаре, окупљеним новинарима обратили су се челни људи СНС-а у Житорађи. Иван Станојевић, Саша Цекић и Милена Јовановић, говорили су о плановима за даљи период у Житорађи, сумирали шта се радило у претходном периоду и шта тек треба бити урађено.
Оно што је све највише интересовало јесте изградња купалишног комплекса у Житорађи, тим поводом први човек општине и повереник СНС-а за Житорађу, Иван Станојевић је рекао: Радови на базену теку добро. Извођаче смо увели у посао 23. марта, а рок за завршетак радова је 23. септембар. Динамички план се поштује, тако да је све у року за сад.
Из СНС-а наводе да је акценат у претходном периоду био стављен на путну и канализациону инфраструктуру, те да је до сада урађено око 15 км пута, у 9 месних заједница, и вредност тог пројекта је нешто више од 100 милиона. Путна мрежа рађена је у сарадњи са министарством привреде. Канализација је урађена у МЗ Подина.
Готово да нема места где нисмо нешто урадили. Било да је то вртић у Држановцу, грејање у школи у Вољчинцу, игралиште за мале спортове у Влахову и Вољчинцу, а што се наредног периода тиче планирамо изградњу канализационе мреже у насељу Гривац у Житорађи. 
Такође, Станојевић је рекао да ће у наредних 15 дана бити расписана јавна набавка за изградњу фудбалског стадиона у Житорађи, а да ће у склопу стадиона бити изграђен и помоћни терен.
У наредних 15 дана расписаћемо јавну набавку за изградњу стадиона. О вредности тог пројекта не бих још да говорим, у склопу стадиона биће и помоћни терен. – изјавио је Станојевић.
На крају било је речи и о пројекту вредном 300 милиона динара, а то је уређење водотока реке Топлице у дужини од 6 км, који се ради у сарадњи са Србија воде. Станојевић о томе каже: У току је израда пројектне документације, то је један огроман пројекат, чија је вредност 300 милиона динара.  

1 коментар

  1. U Žitoradju se ovoliko nije gradilo ni za vreme Tita. Bravo, samo napred!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *