Српски камионџија из Америке Данијел Стојановић помаже лечење деце у Србији, али и обнову храма у родном крају

Данијел Стојановић родом из Чечине, а који живи и ради у Америци, већ дужи период редовно организује хуманитарне акције прикупљања новчаних средстава и уплаћује их онима којима је најпотребнији, пре свега за лечење. Данијел живи и ради у Чикагу, вози камион и са његовим другарима камионџијама прикупља средства и организује разне хуманитарне спортске турнире. Поред тога што редовно уплаћује донације за лечење деце овог пута је сакупио 75 хиљада динара и донирао за реконструкцију крова цркве Св.Петке у Ћурлини. Новчана средства уручио је његов отац, Боги Стојановић,  а трансакција је обављена преко хуманитарног рачуна Бојана Станимировића, познатијег као Боки Татко, музичара групе Амадеус.

Данијел Стојановић, камионџија великог срца

Како каже жеља му је да помогне онима којима је неопходан новац за лечење најтежих болести, али пре свега деци.

  • Новац прикупљам од колега камионџија, разних пријатеља и познаника. Желим да је све транспарентно, да се зна сваки долар коме је уплаћен и за коју сврху. Не желим да изгубим поверење људи, већ да још више људи види наш рад и залагање и укључи се у акције које организујемо. Износи нису велики, али неком значе много, сакупимо по хиљаду до две хиљаде долара у једној акцији, али те акције имају континуитет и некада се деси да два пута месечно сакупимо поменуте износе и уплатимо деци из Србије за лечење- каже Данијел у изјави за радио Копријан.

Српске камионџије у Америци недавно су обезбедиле, а помоћ је уручио познати и изузетно популарни шоумен, музичар Амадеус бенда, али и велики хуманитарац, Бојан Станимировић, познат на инстаграму као Боки Татко, 1.000 евра за лечење малог тринаестогодишњег Немање Цветковића из Пирота, а коме је  потребно да прикупи 10.000 евра, за лечење у Турској.

Међутим, поред тога што камионџије помажу лечење деце у Србији, Данијел је одличио и дао део сакупљеног новца за обнову храма Св.Петке у Ћурлини.

  • Ја сам видео ваш текст где сте позвали људе добре воље да се укључе и акцију и одмах решио да бар једним делом помогнем реконструкцију крова цркве. Раније је Чечина била под парохијом Ћурлинском и ја сам крштен у том храму као и моја породица. Зато сам имао жељу да помогнем и прикупим са другарима донацију и дарујем цркви. Такође, захвалио бих се свим мојим пријатељима који су узели учешћа у овој акцији, али и Бојану Станимировићу, познатијем на друштвеним мрежама као Боки Татко, јер је трансакција новца била преко његовог рачуна који је отворен за хуманитарне сврхе—рекао је Данијел.
Отац Данијела, Боги Стојановић приликом урученја помоћи за цркву у Ћурлини и свештеник Ђођро Ракић

Његов отац Боги Стојановић из чечине уручио је новац за реконструкцију храма у Ћурлини.

  • Велика ми је част да у и уме мог сина Данијела и његових пријатеља камионџија из Америке уручим ову донацију за реконструкцију цркве. Младићи су се потрудили и сакупили 75.000 динара, донација би била и већа, али су недавно донирали новац за лечење једног малишана- рекао је Боги Стојановић.

Свештеник цркве Ђорђо Ракић захвалио се младим људима што се сећају свог родног краја, а пре свега што издвајају новац за лечење деце.

  • Ови млади људи одвајају од своје коре хлеба и дарују онима којима је помоћ преко потребна, пре свега у невољи и болести. Ова помоћ је знак да још има људскости и вере у народу и нека су благословени на путевима где год ишли. Ми ћемо овај новац искористити да овај храм буде још лепши и уређенији – рекао је свештеник Ракић.

Данијел и даље наставља да прикупља новчана средства за лечење деце, каже да редовно одвајају ко колико може и шаљу у своју родну земљу.

Да је тако сведоче и разне објаве на друштвеним мрежама где се људи захваљују на помоћи камионџијама из Америке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *