Средњошколци нижу успехе у свим такмичењима

Ученици Средње школе у Житорађи ових дана нижу успехе на свим могућим такмичењима. Како каже директорка ове школе проф. Милица Андрејев, ови успеси долазе као плод квалитетног и темељног рада са ученицима.

Резултати који свакодневно пристижу са разноразних такмичења само су доказ да се у Средњој школи ради професионално и квалитетно. Имамо среће да имамо добар колектив професора и добру генерацију ученика, а да се уз то те две целине одлично разумеју и у настави и ван ње. – каже директорка Андрејев.  Ученици СШЖ су на недавном такмичењу ”Школа студентског и ученичког предузетништва” које организује Висока пословна школа из Лесковца се такмичили са три тима, од којих су чак два била у првих 10. Односно, прво и шесто место припало је Житорађи, а  тим са идејом ”Производња органских сокова и шарених пецива” награђен је првим местом и новчаном наградом. Шесто место освојила ученичка компаније ”Џем-ко”.
Такође, ученица треће године Марија Митић је на такмичењу ”Пословни изазов” освојила друго место, а од такмичења из области економије треба издвојити још и пето место на републичком такмичењу из пословне економије као и учешће на републичком такмичењу из рачуноводства.

Што се такмичења ученика пољопривредне струке тиче биланс је следећи, на републичком такмичењу из математике ученице Средње школе освојиле су 4 и 8. место. Поред тога бележи се учешће и на републичком такмичењу из пољопривреде у области воћарства и виноградарства, где је такође Средња школа имала своје представнике.


Квалитетни резултати ученика су најбоља промоција школе. Оно што је сигурно да ми нећемо овде стати са успесима, и могу да кажем да ћемо наставити у истом темпу. Убрзо нас очекују нове активности којима се сви радујемо. – рекла је Милица Андрејев.
Такође, треба напоменути да је женски футсал тим Средње школе на окружном такмичењу освојио прво место, а да је у Зајечару на регионалном био трећи.

Најзанимљивије у свему јесте да не доносе само ученици медаље школи, већ то раде и професори. На спортским играма радника у просвети, професори из Житорађе су се вратили са четири освојене медаље и то по 2 златне и бронзане.

А судећи по успесима и похвалама које ових дана стижу на рачун Средње школе у Житорађи, сигурно је да ће колектив ове школе очекивати берићетно лето што се тиче уписа нових ученика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *