Овај тата, је тата херој! Породио жену у колима на путу до породилишта

МЕРОШИНА- ”Кренули смо колима ка породилишту када је почео порођај. Видим дете, већ му глава изашла. Окренуло се према мени, гледа ме у очи, као да каже: „Тата вуци“. Зауставим кола, прекрстим се, шта ћеш кад нема другог око тебе… Морао, сам да притекнем супрузи у помоћ. Нисам се уплашио, али ми уопште није било свеједно.
Овако, пресрећни отац Марјан Петковић (32) из Балајнаца, са пуно духа описује невероватан подвиг који је учинио у недељу ујутру, када је у колима, на путу ка породилишту, породио своју супругу Андријану Петковић (27).

Након подвига, супругу и ћеркицу одвезао је до породилишта где је беби пресечена и подвезана пупчана врпца. Мама и беба су добро, потврдили су из породице Петковић.
Хитна помоћ је у кренула ка нама, али сам им јавио се врате. На гинекологији су се сви били спремили за порођај. Када смо дошли, кад су видели дете кажу – па ово је већ завршено. Па јесте, рекох, ево је и бабица. Ништа са медицином нисам имао, до тог јутра. За четврто дете ће да ми буде лакше већ, сад већ знам све.“-прича Марјан.

Термин за порођај је био 24. април. Андријана је ујутру осетила болове у три сата, али је супруга пробудила тек у шест часова. Мислила је да су то лажни болови какве је имала и са првим и са другим дететом, али су то били болови пред порођај. Водењак је пукао на улазу у Батушинац, одакле је она родом. Она се већ наместила у тај положај како се порађају жене. Марјан је зауставио кола, отворио врата и видео да је порођај почео. Главица бебе је већ била изашла. Прихватио је и извукао дете.

Порођај се одиграо у Батушинцу пред кућом акушерске сестре Наталије Милошевић која није била код куће, јер је 10 минута раније отишла испрати ћерку на екскурзију, али је са Марјаном била на телефонској вези скоро сво време док је обављао порођај.
Андријана и Марјан су у браку 10 година, ово им је треће дете, пре Саре имали дечака и девојчицу. Он је по струци електротехничар телекомуникација, а за живот зарађује држећи драгстор у Балајнцу, а о његовом подвигу брује сви домаћи портали. До зоре се славило у породици Петковић у Балајнцу, а мала Сара тешка је 3,280 грама и дугачка 49 сантиметара.

Фото и текст: Душан Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *