Скандал у Дому здравља Житорађа-Докторка одбила да пошаље санитет!

Дежурна докторка у Дому здравља Житорађа, одбила је да пошаље возило како би се превезла жена која због болести није могла да хода и села је насред пута у село Бадњевац.
Како каже Дејан Динић, који је затекао ову сцену у близини своје куће, жена Марина Радиновић (42) са супругом Батом више није могла да хода и села је на сред улице, а затим је он позвао Дом здравља, а докторка која се јавила му је рекла да нема возило, а и да има не би га послала!
– Надомак моје куће када сам се враћао с посла видео видео сам жену како седи на путу и човека поред ње. Пришао сам и човек ми је рекао да већ пет сати иду пешке, прешли су десетак километара, јер његова супруга има болове. Даље одавде више није могла – каже Дејан Динић из Бадњевца који је затекао брачни пар на путу.

Реч је о сиромашним људима који немају телефоне и који су али су кренули су пешке из свог села Доњи Дреновац. Они су од комшија звали Дом здравља, па како нису хтели да дођу, стигли су пешке до Бадњевца, када је и жени позлило и она није могла даље да крене.
Динић, иначе наш колега, који их је пронашао додаје да је позвао и полицију и директора Центра за социјални рад у Житорађи, па их је онда он превезао до Дома здравља, где је жена примила терапију.

Када су стигли до Дома здравља у Житорађи дежурна докторка је признала да је погрешила и да је исхитрено реаговала и извинила се за ову реакцију.

У току је полицијска истрага поводом целог случаја. А како каже Динић он је изјаву, на позив службених лица, дао јуче у ПС Житорађа.

Директор Дома здравља Житорађа Александар Станковић каже да жена о којој је реч није животно угрожена и да је познају, пошто има хронични реуматизам.

 

Foto D.D.

1 коментар

  1. Treba da uzme doktorka pa da tuži tog novinarčića, jer širi laži, dezinformacije i nanosi ljagu njoj, domu zdravlja, ministarstvu zdravlja a samim tim i državi Srbiji. Nije odbila već nije imala slobodno vozilo tj vozača!!! I zato ne lažite!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *