МАРЈАНОВИЋ КАПИТЕНСКИ: Светлост славила на гостовању у Грделици

ГРДЕЛИЦА – СТАДИОН: ФК Јединство СУДИЈА: Данило Спасић (Лесковац) 8 ГЛЕДАЛАЦА:ЖУТИ КАРТОНИ: М. Илић, Перовић, Митић, Арсић (Светлост) Димитријевић, Анђелковић, Младеновић, Станковић, Г. Стојиљковић (Јединство) ЦРВЕНИ КАРТОНИ: Д. Илић (Светлост) у 70. минуту, С. Стојиљковић у 70. минуту (Јединство) СТРЕЛАЦ: Марјановић у 75. за Светлост.

ФК ЈЕДИНСТВО: Д. Димитријевић 7, С. Анђелковић 6 (С. Стојиљковић – ), Младеновић 6,5 , Стојановић 6,5, Јовић 7, Н. Димитријевић 7, Ж. Анђелковић 6,5, Станковић 6, Стојиљковић 6,5 (Станојевић 6), Костић 6 (Стојковић – ), М. Анђелковић 7.

ФК СВЕТЛОСТ: А. Илић 7,5, М. Илић 6,5 (Ђорђевић 6,5,) Стевановић 7, Перовић 7, Стојковић 7,5, Пешић 7, Петернел 6,5, Д. Илић 6,5, Марјановић 8, Митић 7,5, Арсић 7.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Далибор Марјановић (ФК Светлост) 8.

Борба беспоштедна, а капитен капитенски. Тако најкраће можемо описати данашњу утакмицу. Први део игре апсолутно заслужено припао гостима из Бадњевца, који су у првих 45 минута доминирали у свим сегментима игре, и имали неколико добрих шанси. Други део припао је домаћима који су промашили две стопостотне шансе и погодили пречку. Стрепели су домаћи од казне за промашене шансе, а њихове слутње су се обистиниле када је у 75. минуту прекаљени фудбалски лисац Шиља Марјановић побегао чувару и искоса са десне стране погодио супротан угао голмана Димитријевића доневши тако својој екипи капиталну предност.
Треба напоменути да су услови за игру данас по расквашеном терену у Грделици били немогући за игру, и да се у тим неповољним условима боље снашла екипа гостију. Стиче се утисак да је Јединство на тренутак имало све у својим рукама, теренску надмоћ а у 70. минуту и играчку када је црвени картон зарадио Дамјан Илић, међутим, кратко је потрајала та консталација снага 11 на 10, јер је и фудбалер домаћих Саша Стојиљковић већ у наредном прекиду морао раније на туширање. Тада се нервоза увукла у редове домаћих, а искуснији Бадњевчани су рутински привели меч крају. Домаћи су у надокнади могли до бода међутим са беле тачке промашио је Станојевић, кога је Илић успео да деконцетрише. На крају у једној лепој фудбалској представи у нефудбалским условима, заслужена победа пулена Драгана Станковића Шимија. Светлост је једина овог викенда осветлала образ од екипа из општине Житорађа, с обзиром да су друга два репрезента општине поражена.
Бадњевчани се тренутно налазе на осмој позицији, са истим бодовним салдом као кошмије из Житорађе. У наредном колу Светлост дочекује Небеске Анђеле из Бујановца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *