После успешно завршеног првог дела првенства у својим такмичењима женски рукометни клуб Житорађа и мушки рукометни клуб Житорађа кренули су са припрема за пролећни део првенста. Рукометашице су под патронатом тренера Антанасковића и председника Глигоријевића прозивку обавиле у уторак, а ексклузивно за Добричке, Предраг Глигоријевић је открио планове за наставак сезоне:
Пре свега ове сезоне посебна пажња ће се обратити на рад са млађим селекцијама, које ће се такмичити у Развојној лиги Србије, а неке од играчица из омладинског погона ће бити регистроване и за први тим. Као и до сад, са  децом ће радити Топлица Денић, коме се овим путем захваљујем на залагању. А што се првог тима тиче, остаје главни циљ пласман у виши ранг такмичења. – рекао је Глигоријевић, и додао: Искористио бих само прилику да се захвалим локалној самоуправи на томе што су клубу поклонили спортску опрему, у виду патика и тренерки. – рекао је председник Жрк Житорађа.
Иначе, сениорском саставу из подмлатка прикључено је неколико играчица и то: Анђа Маљевић, Анастасија Новковић, Дијана Тасић, Софија Антанасковић и Даница Златковић, све играчице из генерације 2003/2004. А поред њих на гол се вратила и Марија Глигоријевић, која ће имати значајну улогу на голу у наставку сезоне.
Што се мушкараца тиче, они су мало раније кренули са припремама а тренеру Драгану Николићу су се на располагање ставили сви играчи из првог дела сем повређеног Дарка Хаџића и голмана Николе Милојковића који је појачао екипу Мокре Горе из Зубиног Потока.
Миомир Маљевић, председник РК Житорађа рекао је за Добричке да клуб већ тренира две недеље у склопу припрема.
Ево већ другу недељу тренирамо квалитетно, циљ је и ове године развој тих младих играча који смо започели још пре неколико година, доста дечака се вратило и раде марљиво и вредно, викендом имамо чак и по два тренинга и мислим да ће то ускоро дати резултате. – истакао је Маљевић.

Младе наде Рк Житорађа / фото: Н.Т. Press company

Поред неколицине момака из генерације 2003 који уживају већ шест месеци статус првотимаца, клуб је са том праксом наставио и на овим припрема те је шанса пружена и тројици момака из генерације 2004, за коју је како рекао Миомир Маљевић најзаслужнији Топлица Денић.
Захваљујући Топлици Денићу који волонтерски ради у клубу, који четири сата дневно проводи у хали и ради и са мушким и женским млађим селекцијама, могу да кажем да смо успели да из те генерације прикључимо још 3-4 дечака, који су 7 и 8. разред, ушли су одлично у тај тренажни процес, време ради за њих, а зна се и да ми не журимо са тим млађим селекцијама. – истакао је председник Рк Житорађа.
У склопу припремних мечева рукометаши Житорађе ће одмерити снаге на Сретењском турниру у Житорађи са Топличанином, Куршумлијом и репрезентацијом Србије до 20 година. Ти мечеви су на програму 15 и 16. фебруара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *